Veel mensen op straat voor proces George Floyd

Veel mensen op straat voor proces George Floyd

Uncategorized

Agent Derek Chauvin schuldig bevonden over hele lijn voor dood George Floyd

/

Voormalig politieagent Derek Chauvin is door de jury schuldig bevonden voor alle aanklachten in het proces over de dood van George Floyd. Hij riskeert in totaal 85 jaar celstraf.

Vandaag was de slotdag in het bijzonder controversiële proces van Derek Chauvin, de agent die werd aangeklaagd voor de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die op 25 mei stierf nadat hij werd opgepakt door de politie. Volgens de aanklagers was Chauvin verantwoordelijk voor Floyd’s dood omdat hij negen minuten met zijn knie in de nek zat van Floyd, volgens de verdediging stierf Floyd aan een combinatie van een overdosis drugs en hartproblemen.

Er stond heel wat druk op de jury, onder meer president Joe Biden sprak uitdrukkelijk zijn hoop uit voor een veroordeling. De jury boog zich over drie aanklachten: moord in tweede graad, moord in derde graad en doodslag in tweede graad. Chauvin’s advocaten vroegen de vrijspraak, maar die kwam er niet. Na een aantal uur van beraadslagen bereikte de jury een akkoord en veroordeelde het Derek Chauvin voor alle aanklachten. Voor de eerste aanklacht riskeert hij 40 jaar cel, voor de tweede 25 jaar cel en voor de laatste 10 jaar cel.

Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten zijn heel wat mensen samengekomen om het proces te volgen. Zij reageren zichtbaar opgelucht, maar toch wordt gevreesd voor rellen de komende uren. De politie bereidt zich naar eigen zeggen voor op onrust, ongeacht de uitkomst van het vonnis. Het extreemlinkse Antifa zou eerder vandaag al hebben opgeroepen om te rellen, wat de uitkomst van het proces ook zou zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




41 gedachten over “Agent Derek Chauvin schuldig bevonden over hele lijn voor dood George Floyd”

  1. Zo ziet men hoe bang, woke en gedienstig de rechters, jury, Democraten en media zijn in dit showproces zijn. De Verenigde Staten worden hopeloos verdeeld door de president Joe Biden en K. Harris. Sleepy Joe bestond het zelfs om de criminele Floydd familie als “goede mensen” te bestempelen. De onvermijdbare Björn Soenens had het over iemand die na het verdict “tranen van vreugde huilde”, waarmee hij waarschijnlijk zichzelf bedoelde.

  2. Schuld en onschuld liggen dicht bij elkaar in dergelijke zaken in de USU.
    Dergelijke processen zijn altijd etnisch geladen, vooral in de USA.
    Als we kijken naar het proces waar O.J. Simpson werd vrijgesproken en het overduidelijk was dat hij de dader was (kijk de film) werd deze vrijgesproken om rellen en plunderingen te voorkomen. Zijn advocaten lieten dit ook duidelijk verstaan.
    Nu zijn de zaken omgekeerd en moet een agent die zijn werk deed veroordeeld worden om rellen en plunderingen te voorkomen.
    Joe Biden, die aan het handje loopt van Kamala Harris hoopten natuurlijk op een veroordeling.
    Rellen en plunderingen zouden hen niet goed uitkomen.
    Toch weer een duidelijk voorbeeld van omgekeerd racisme.

  3. Ben ik de enige die meent dat de presid t vZe, de msm, an VSA in deze zijn boekje meer dan ver is te buiten gegaan? Beeldt u de omgkeerde situatie in en dan met Trump. Ze, de msm, zouden lettertypes met nog grotere fontsize moeten bijbesteld hebben. Serene rechtspraak? Ik zou denken van niet. Verklaar hem schuldig of wij breken het kot af.

  4. de zwarte criminelen hebben gewonnen en dit over de ganse westerse wereld.Als zwarte voortvluchtige crimineel ben je nu “untouchable”,criminelen die zich niet willen overgeven aan de politie moeten afgeknald worden voor de veiligheid van de burgers,waar gaan we anders naar toe,schandalige uitspraak van de jury

  5. De schrik zit er duidelijk in, en van een eerlijk proces is hier geen sprake, zeker wanneer een president een Pontius Pilatusmening heeft en zodanig de uitspraak reeds beïnvloed, dit om rellen te vermijden. Het zal BLM en Antifa worst wezen wat de uitspraak betreft, vernieling en rellen komen eraan. Chaos en Anarchie is hun enige doel.

  6. iemand vermoorden nadat hij geboeid is en onder controle en zelfs minutenlang nadat hij bewusteloos is, met je knie op z’n nek zitten is geen ‘agent die z’n werk doet’

  7. De hoven van beroep in Minnesota kunnen de veroordeling niet ongedaan maken, maar het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten wel, zoals ze hebben gedaan in andere zaken waarbij de jury werd geïntimideerd. Het bewijs ondersteunt naar mijn mening een vonnis van doodslag, maar niet van moord. Elk vonnis dat geen veroordeling wegens moord bevatte, was waarschijnlijk echter onaanvaardbaar voor Waters en haar volgelingen, zelfs als de feiten en de wet dat resultaat voorschrijven. Waters is niet geïnteresseerd in neutrale rechtvaardigheid. Ze wil wraak voor wat zij en haar volgelingen terecht zien als de ongerechtvaardigde moord op George Floyd … Dat is niet de rechtsstaat. Dat is de passie van de massa. Ze moeten er zeker van zijn dat bedreigingen met intimidatie de uitspraken van de jury niet beïnvloeden. Die zekerheid bestaat nu niet in de zaak Chauvin, grotendeels dankzij de onverstandige dreigementen en eisen van Maxine Waters en anderen.

  8. Deze politieagent is eigenlijk ter dood veroordeeld door een gedrogeerde moordenaar en een linkse woke president. Ik vrees dat Derek Chauvin niet lang zal leven, in gelijk welke gevangenis in de USA.

  9. U staat natuurlijk te popelen om het werk van die agent eens correct uit te voeren. “Bonne chance” met het soort criminelen dat u ginds zal tegenkomen. Bovendien heeft de lijkschouwer aangetoond dat de knie van de agent onmogelijk de luchtweg van die gangster kon dichtdrukken.

  10. @Brux. U insinueert dat de politieman, Derek Chauvin’ schuldig is aan moord. Over de strafwetgeving in de USA ga ik mij niet uitspreken. In België zou hij zeker niet voor moord terechtstaan. Bij ons is moord het op onwettige wijze opzettelijk (sic) beëindigen van het leven van een ander, waarbij een strafverzwarend element aanwezig is (resic). In casu het strafverzwarende element de zogeheten voorbedachten rade (reresic). Vergelijken we even met gelijkaardige politionele interventies die fataal eindigden. 1.- In de zaak Semira Adamu werden rijkswachters schuldig bevonden voor slagen en verwondingen dewelke de dood veroorzaakt hebben, zonder intentie ze te veroorzaken en veroordeeld tot gevangenisstraffen gaande van 1 jaar tot 14 maanden met uitstel en 500 euros boete. 2.- In de zaak Jonathan Jacob, werden verschillende actoren vervolgd en veroordeeld. Zeven politiemensen (interventieploeg) werden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag tot 4 maanden gevangenisstraf met uitstel en 275 euros boetes. Wat betreft de zaak Chovanec is het mij niet bekend of het gerecht een vervolgingsprocedure gestart is tegen de politie. Conclusie: Moord onwaarschijnlijk in België mbt tot de case Chauvin vs Floyd.

  11. Schuld en onschuld liggen dicht bij elkaar in dergelijke zaken in de USU.
    Dergelijke processen zijn altijd etnisch geladen, vooral in de USA.
    Als we kijken naar het proces waar O.J. Simpson werd vrijgesproken en het overduidelijk was dat hij de dader was (kijk de film) werd deze vrijgesproken om rellen en plunderingen te voorkomen. Zijn advocaten lieten dit ook duidelijk verstaan.
    Nu zijn de zaken omgekeerd en moet een agent die zijn werk deed veroordeeld worden om rellen en plunderingen te voorkomen.
    Joe Biden, die aan het handje loopt van Kamala Harris hoopten natuurlijk op een veroordeling.
    Rellen en plunderingen zouden hen niet goed uitkomen.
    Toch weer een duidelijk voorbeeld van omgekeerd racisme.

  12. Deze politieagent is eigenlijk ter dood veroordeeld door een gedrogeerde moordenaar en een linkse woke president. Ik vrees dat Derek Chauvin niet lang zal leven, in gelijk welke gevangenis in de USA.

  13. Men zou de bevolking van de USA eens moeten uitleggen dat men bij politiecontrole, hoe onnozel op zich ook, men best rustig doet wat de politie vraagt. Zoals wij dat hebben geleerd. Neen, men begint te discussiëren, vechten, stenen werpen, een wapen boven halen, gaan lopen.
    In 2019 zijn in de VS gemiddeld 100 politiemensen PER MAAND omgekomen bij interventies, aanhoudingen en zo. Er is danig de schrik in bij die politie : Ik niet vandaag. Maar neen, men spreekt steeds van geweld van de politie. Wie maakt eens een documentaire van geweld tegen de politie?
    Maar ja, dat past niet in een woke-cultuur , waar ieder blanke d’office als racist bestempeld wordt.
    Ook opgemerkt : GvA berichtte enkel over deze zaak als er iets kon gezegd worden in het nadeel van de politieman.

  14. Misschien wist u het nog niet maar uw dikke teen is geen goede bron. De FBI daarentegen : According to statistics reported to the FBI, 89 law enforcement officers were killed in line-of-duty incidents in 2019. Of these, 48 officers died as a result of felonious acts, and 41 officers died in accidents. ….u zit er maar een beetje naast…

  15. De zaak Floyd zorgt voor heel wat commotie. Wat mij stoort zijn eenzijdige en selectieve reacties tov gewelddaden naargelang het slachtoffer zwart is en de dader blank. Ware Floyd een blanke geweest en Chauvin een zwarte agent dan bestaat er een gerede kans dat het feit de pers nooit zou gehaald hebben. Nadat O.J. Simpson (Afro-Amerikaan) zijn blanke/joodse vrouw gruwelijk had vermoord werd hij door een zwarte (Afro-Amerikanen) jury vrijgesproken. De zwarte publieke opinie juichte zijn vrijspraak toe en de overige Amerikanen waren verontwaardigd maar kwamen niet op straat om huizen en auto’s in brand te steken, winkels te plunderen en haar agressie af te reageren op de politie en de maatschappij. Raciale/culturele verschillen die de pers niet te durft te belichten want blijkbaar niet politiek correct. Even opmerken dat de schuld van O.J. Simpson op zich niet ter discussie stond, maar zijn Afro-Amerikaanse advocaat vroeg en bekwam zijn vrijspraak, omdat luidens zijn opinie een blanke speurder op een bepaald moment een racistische uitspraak had gedaan… En besloot de advocaat tegen de jury, zult u Simpson vrijspreken omdat hij niet kon genieten van een onpartijdig onderzoek […]

  16. Deze O.J Simpson werd hier ook vrij gesproken om de chantage van het gepeupel, de plunderaas en rioters te beletten hun quest naar eerlijk verdient voedsel te stillen in Yves St Laurant winkels etc… waar dan wel hard werkende plichtsgetrouwe onderdrukte burgers wonen. Hopenlijk gaat hij in beroep en laat hij niet na de zaak voor de rechten van de mens te brengen. Hij mag dan nu veroordeelt zijn maar de veroordeling heeft niks met “recht” te maken en alles met linchen en politieke hypocrisie. Wachten even af voor victorie te kraaien.

  17. Klopt de verdediging heeft al seponering gevraagd op basis van externe media, inmenging en druk en de rechten van de beklaagde, dit werd geweigerd maar de voorzitter beaamde dat hij daar een een punt had om in de toekomst het vonnis aan te vechten.

  18. Laat ons even wachten tot alle procedures hun beslag kregen. Dit is een opgedrongen, subjectief, ongefundeerd en oneerlijk vonnis dat zeker juridisch aangevochten zal worden en de geschiedenis zal halen als voorbeeld van chantage door eenluidruchtige minderheid en een laffe meerderheid.

  19. @ Brux: schelden helpt niet veel en leest niet vlot.
    Wat is gebeurd had niet mogen gebeuren. Maar denk je nu werkelijk dat die agent dat stukje “gangster” wou doden? Die man is ook niet gek. Vergeet tevens niet dat het merendeel van dat krapuul gewoon gewapend rondloopt!
    Wat meebrengt dat agenten sowieso onder spanning werken.
    Met een president die de uitspraak “schuldig” al doet alvorens die er in de rechtbank is, en duidelijk de politie”macht” NIET steunt, krijgt men nu een alvast een politie korps dat minder of niet meer zal ingrijpen. (Een beetje zoals hier dus)
    Ik nodig je uit daar eens te gaan wonen als normaal mens…

  20. Welkom in de wereld waar alles a charge relevant is en alles a decharge irrelevant! Hier is duidelijk geen proces gevoerd maar een bangerikenshow van de nieuwe Amerikaanse macht leiders ! Trouwens waarom stond alleen die ene agent terecht ? Wie heeft die procedure van dat knietje ingevoerd? Cfr. het kussentje van Semira! Waarom liep zo’n figuur als Floyd nog vrij rond ? Of bestaat er wel degelijk racisme maar dan in de andere richting in de Vs! Natuurlijk had Floyd niet moeten sterven , maar het is al te makkelijk om de verantwoordelijkheid enkel en alleen bij die ene agent te leggen ! En wat erger is, van het slachtoffer met nog meer boter op zijn hoofd bovendien een nationale held te maken ! Mijn zwarte poetsvrouw vond dit een schande voor de hele zwarte gemeenschap! Ook bij hen is het ongenoegen over BLM groot ! In tegenstelling met wat de media ons steeds probeert in te lepelen !

  21. Maar was wel een EX crimineel (5j gewapende overval) en drugsverslaafde. Na zijn ongewilde dood kwam de heiligverklaring en een bonus van 27 milj$. U zal maar politieagent zijn! Ordediensten best afschaffen! Chaos en anarchie gegarandeerd.

  22. Natuurlijk kon er van een objectief-correct proces geen sprake zijn omdat anders de anti-blank racisten binnen BLM (voor wie enkel het zwarte ras telt) de stad zou gevandaliseerd en verwoest hebben. Daarom werden er alleen al van de National Guard 3000 militairen gepositioneerd boven 1000 locale Politie agenten, indien BLM niet op hun wenken zou bediend geweest zijn door een politiek-correct vonnis.

  23. beste Guidolen , de ‘gangster’ lag geboeid én met nog (minstens) 2 agenten op zijn lichaam. Die derde op zijn nek, die er bleef opzitten méér dan 2 min lang nadat de man bewusteloos was én zelfs nadat de ambulance arriveerde …
    Zodra iemand geboeid is is de politie verantwoordelijk voor de gearresteerde. Zo simpel is het …
    De rest van uw betoog is onzin en valt makkelijk te bewijzen : er zijn ondertussen al 2(3?) zwarten neergeschoten door de politie waarvan gisteren een meisje van 16. Ze viel iemand aan met een mes, duidelijk zichtbaar in de beelden dus gewettigd uitgeschakeld. Deze man lag geboeid op de grond met 2 agenten op z’n lichaam …zelfs u moet het verschil zien, toch?

  24. Merkwaardig, als er van een ‘objectief- correct’ vonnis geen spraken kon zijn, waren die 3000+1000 toch helemaal niet nodig? Een mooi voorbeeld van jezelf tegenspreken, lol

  25. “Dit is een opgedrongen, subjectief, ongefundeerd en oneerlijk vonnis ” Beetje te vergelijken met de systematisch hogere straffen die een zwarte telkens ontvingen bij kleine vergrijpen?

  26. Dat kun je vast bewijzen met cijfers? Ik kan wel bewijzen met cijfers dat numeriek veruit de meeste geweldsdelicten gepleegd zijn door de afro Americanen, die 16% van de amerikaanse bevolking uitmaken.

Plaats een reactie

Delen