Ben Weyts. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10924680-031

Ben Weyts. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10924680-031

Uncategorized

Binnenkort kan men masterdiploma halen in “Musical”

Ruben Notteboom

Binnenkort kan men een masterdiploma halen in “Musical”. Dat besliste de Vlaamse regering. De Erasmushogeschool in Brussel mag vanaf 2022-2023 die opleiding aanbieden.

De Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), is tevreden. “Mensen willen opnieuw naar musicals kunnen gaan na de coronacrisis,” zegt hij. “Nu zal er in het Vlaamse onderwijs ook een gespecialiseerde opleiding komen om musicalprofessionals klaar te stomen.”

Masteropleiding Musical voorheen enkel in buitenland

Vlaanderen heeft een sterke musicaltraditie opgebouwd; een traditie van muziek, dans en acteertalent om trots op te zijn, maar er was nog nooit een masteropleiding hiervoor. Studenten konden wel al een bacheloropleiding volgen, maar moesten daarna naar het buitenland. Nu kunnen ze dus ook hun opleiding in eigen land voortzetten.

De musicalsector wil echter kwalitatief verbeteren, wat hogere eisen en normen impliceert. Daarvoor is dus een kwalitatief, hoogstaand en sterk onderwijsprogramma voor vereist. Daarom is de masteropleiding noodzakelijk voor musicalprofessionals, waardoor die buitenlandstudie quasi verplicht werd. De Vlaamse regering maakt daar nu een einde aan. Volgend jaar, in het academiejaar 2021-2022, kunnen studenten alvast een schakeljaar volgen zodat ze er in 2022-2023 kunnen invliegen. De masteropleiding duurt 1 academiejaar.  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Binnenkort kan men masterdiploma halen in “Musical””

  1. Vlaanderen mag niet achterlopen op cultureel en artistiek gebied. Het musical genre is de laatste jaren in ons land sterk gegroeid, tot groot genoegen van het publiek. Tijd om hiervoor ook het nodige talent op te leiden en aan te moedigen.

    Mensen die dit niet nodig vinden, mogen beginnen met het uitzetten van hun TV, radio en computer. Vervolgens zetten ze maar een blinddoek op. Dan kunnen ze lekker blijven bestaan zonder cultuur.

Plaats een reactie

Delen