Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Uncategorized

Dedecker is voorstander van legaliseren pepperspray

Pieter Van Berkel

Jean-Marie Dedecker is voorstander van het legaliseren van pepperspray voor vrouwen. Dat zegt hij in een interview met Dries Van Langenhove.

Van Langenhove verwijst naar eerdere uitspraken van Dedecker, waarin zei tegen het legaliseren van pepperspray te zijn. “Ik heb daarin een voortschrijdend inzicht”, zegt Dedecker. “Als men spreekt over vrouwen die niet op straat kunnen lopen in Brussel, moet men eerst zeggen waarom het gebeurt en wie de daders zijn. Het hoort tot die vreemde cultuur om geen respect te hebben tegen vrouwen. Men zegt altijd dat homofobie en antisemitisme toenemen, maar men zegt nooit door wie.”

“Men zegt nooit dat het komt door een vreemde godsdienst die de mensen onderdrukt”, gaat Dedecker verder. “Men durft dit nooit zeggen. Met antisemitisme is het net hetzelfde. Het antisemitisme bij de westerse bevolking is enorm afgenomen, op een of andere gek na. En dan gaat men dat uitlichten en dan hoopt men dat de dader extreemrechts is. Men moet eerst beginnen met de zaken bij naam te noemen.”

Als Van Langenhove, die omwille van handel in pepperspray vervolgd wordt voor verboden wapenbezit, zijn vraag herhaalt, antwoordt Dedecker bevestigend. “Inderdaad”, zegt hij. “Het is toch geen enkel probleem om een busje op zak te hebben? Je moet altijd kijken naar wat je ermee moet beteugelen. En in dat licht is pepperspray ongevaarlijk voor beiden (de dader van seksueel geweld en het slachtoffer red.).”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Dedecker is voorstander van legaliseren pepperspray”

  1. Als ik me niet vergis is hij daar de enige voorstander voor.
    Ook Vlaams Belang heeft in het verleden reeds meermaals gepleit voor het legaliseren van pepperspray.
    Wat dus weer aantoont dat de partij niet zomaar wat langs de zijlijn staat te schreeuwen.

  2. In Frankrijk hebben de politici blijkbaar ingezien dat ze een grove fout gemaakt hebben en dat de boel niet meer onder controle is. De burger kan daar zonder probleem CS gas kopen om zich te verdedigen. En geloof me, dat is hard nodig.

  3. Zeker fysiek aantrekkelijk vrouwvolk zou zoiets in de sacoche dienen te hebben indien er een door testosteron oververhitte onverlaat met “een broek vol goesting” tot verkrachten zou wensen over te gaan. “Inbreken in een vrouwenlichaam” , waar is zo’n vrouw of meisje dan nog wel veilig, indien die veiligheid zelfs binnen het eigen lichaam niet zou kunnen gewaarborgd mogen blijven o.a. door een defensieve strategie middels een busje pepperspray !

  4. In Duitsland is de verkoop van pepperspray meer dan verdubbeld. Vooral sedert de gebeurtenissen in Keulen en Berlijn tijdens oudejaar. Het zijn vooral vrouwen die het bij zich hebben. Hoe meer jonge mannen enkel ” achter hunne piet” lopen hoe meer spray er verkocht wordt. Die spuitbusjes die men vrij kan kopen zijn niet zo sterk geconcentreerd als deze die de politie gebruikt. Aangezien verkrachters amper worden gestraft ( door een smerig gerecht) hebben volgens mij de dames recht op zelfverdediging. Desnoods met officiele registratie van uw identiteit bij aankoop?

Plaats een reactie

Delen