Eurocommissaris: "Contract met AstraZeneca mogelijk niet vernieuwd"

Eurocommissaris Thierry Breton. Shutterstock

Uncategorized

Europees commissaris: “Contract met AstraZeneca wordt mogelijk niet vernieuwd”

Anton Schelfaut

Het Europese contract met de farmaceutische groep AstraZeneca wordt mogelijk niet vernieuwd. Dat heeft de Europese commissaris voor de Interne Markt, Thierry Breton, zondag gezegd. De herhaaldelijke vertragingen in de levering van het vaccin vormen de aanleiding voor die beslissing.

“We zijn pragmatisch. Mijn prioriteit als verantwoordelijke van de vaccins is dat diegenen met wie we contracten sluiten, precies leveren wat overeengekomen is en zelfs meer”, aldus Thierry Breton op de Franse tv-zender BFMTV.

Het huidige contract met AstraZeneca loopt af op 30 juni. Breton liet echter uitschijnen dat het mogelijk niet vernieuwd wordt. “We hadden 120 miljoen doses besteld voor het eerste kwartaal en 180 miljoen doses voor het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal hebben ze (AstraZeneca, red.) er slechts 30 miljoen geleverd, wat problemen veroorzaakte die iedereen heeft gezien, en in het tweede kwartaal leveren ze slechts 70 miljoen doses”, legt hij uit.

“Er is nog niets definitief, we blijven praten”, benadrukt de Eurocommissaris. “Het is niet om een epidemiologische of medische reden. Als we naar de gegevens kijken, wegen de baten van het vaccin van AstraZeneca massaal op tegen de ziekte.”

Volgens Breton is de vaccinatie een “belangrijk middel om het Europese continent geleidelijk te openen en om op vakantie te kunnen gaan” binnen de Europese Unie. Hij mikt daarvoor op de versnelling van de vaccinatie in het tweede kwartaal en de invoering van een Europese gezondheidspas in juni.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Europees commissaris: “Contract met AstraZeneca wordt mogelijk niet vernieuwd””

  1. Waaruit nogmaals blijkt dat ze op grote schaal(zoals WEF, Gates en alle NWO aanhangers het graag hebben) een genetisch experiment willen verplichten.
    Zelfs EMA heeft Pfizer en Modena tot eind 2023 een experimentele status gegeven.
    Hoog tijd dat onze politici wakker worden, en hier luid tegen protesteren. Jambon DRINGEND wakker worden.

  2. Als AstraZeneca zijn contractuele verplichtingen niet nakomt dan is het logisch om hen voor de rechtbank te dagen. Dit gebeurt evenwel niet omdat dan duidelijk wordt welke ongelooflijke fouten commissaris Thierry Breton gemaakt heeft.

  3. Hey Sonnemans, alleen Astrazeneca(oude manier met virus als vector) brengt iets in het DNA dus de geen sprake van “genetisch experiment’. DRINGEND WAKKER WORDEN is vooral u degelijk informeren.

Plaats een reactie

Delen