Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Jongeren bouwen feestje op trein: NMBS onderzoekt incident

Anton Schelfaut

Er zijn beelden opgedoken van tientallen jongeren die een feestje bouwen op een stilstaande trein. Daarop is te zien hoe ze dansen, springen en roepen. Daarbij houden ze geen afstand en dragen velen geen mondmasker. De NMBS onderzoekt het incident.

https://twitter.com/yasmine58975502/status/1378451452557942784?s=21

Het incident zou vrijdagavond hebben plaatsgevonden in een treinstation in studentenstad Louvain-la-Neuve.

Bart Crols, woordvoerder van de NMBS, vertelt aan Het Nieuwsblad dat de omstandigheden waarin dit incident kon plaatsvinden onderzocht worden. “Dit is duidelijk respectloos en onveilig gedrag. Er worden bijna geen mondmaskers gedragen en er worden zetels beschadigd. Dit is eigenlijk vandalisme”, zegt Crols. “Maar we veroordelen dit met klem. Dat is zeker.”

Donderdag en vrijdag vonden ook nog twee andere incidenten plaats op de lijn Brussel-Gent. Daarbij sneuvelde een raam en werden er zetels vernield. Dat laat spoorvakbond OVS weten. “De veiligheidsdiensten van de NMBS hebben hun handen al vol met de raamregels en dergelijke. Dit soort zaken komt daar nog eens bovenop. Het personeel zit erdoor.”

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen schreef de vakbond zaterdag een open brief. “We zagen afgelopen dagen in het Terkamerenbos dat een heuse troepenmacht met agenten te paard en waterkanonnen nodig was om een meute jongeren, de maatregelen beu, in toom te houden. Dezelfde jongeren houden sinds enige tijd ook huis op onze treinen en in onze stations. Het reeds structureel onderbemand stations- en veiligheidspersoneel dreigt te worden geconfronteerd met situaties die het onmogelijk kan beheersen en regels die het onmogelijk kan handhaven. Dat personeel werkt ondertussen al een jaar in moeilijke omstandigheden en zit er compleet door.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Jongeren bouwen feestje op trein: NMBS onderzoekt incident”

Plaats een reactie

Delen