Federale regering wil alcoholreclame gedeeltelijk verbieden

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

NSZ wil vasthouden aan heropening horeca op 1 mei: “Tijd om data om te zetten in daden”

Anton Schelfaut

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. “Het is tijd om data om te zetten in daden”, klinkt het.

https://redactie.palnws.be/2021/04/coronacommissaris-stel-heropening-horeca-uit-naar-midden-mei/

Coronacommissaris Pedro Facon zal het Overlegcomité – dat zich woensdag buigt over de coronamaatregelen – adviseren om de heropening van de horeca uit te stellen naar midden mei. Het NSZ is verbaasd dat daar nu al toe wordt opgeroepen. “Het is tijd om data om te zetten in daden. 1 mei is een mijlpaal in de heropbouw van de economie. Het is nog te vroeg om dit plan te laten schieten. De cijfers kunnen nog gunstig evolueren. Dit zorgt voor onnodige paniek”, aldus de ondernemersorganisatie.

Dat veel zelfstandigen, waaronder de horeca, nu al meer dan 200 dagen gesloten zijn, kan volgens het NSZ niet worden genegeerd. “Afspraken zijn afspraken en als de scholen volgens afspraak terug mogen openen, dan mogen de horeca en andere sectoren dat ook. De heropening van de horeca is een complexe logistieke puzzel die niet in één dag gelegd kan worden.”

“En het is ook niet zo dat de ene versoepeling de andere kan uitsluiten. Terrassen veilig openen moet bijvoorbeeld ook kunnen, zoals in Luxemburg. Als gunst om het grote verlies te compenseren, niet als verplichting en met behoud van steun. Het krediet bij de zelfstandige is op. De woede en het onbegrip is groot. Als het Overlegcomité woensdag alsnog afstapt van heropening, moet er uniform meer financiële steun worden vrijgemaakt”, klinkt het nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “NSZ wil vasthouden aan heropening horeca op 1 mei: “Tijd om data om te zetten in daden””

  1. Omdat dit nu al maanden wordt beloofd aan de mensen van de horeca en omdat de horeca ondernemers geen speelbal moeten zijn van het falen van deze regering .. Er zijn al bestellingen gedaan en tafels gereserveerd. begin er maar eens aan omdat allemaal weer aan te passen.

  2. Ondertussen is gelukt wat er al lang zat aan te komen.
    Burgers en sectoren worden tegen elkaar opgezet.
    Recent voorbeeld: horeca Vlaanderen wil (terecht) dat de heropening voor iedereen gelijk moet zijn, de kappersvereniging is op zijn beurt daar dan weer tegen, omdat de kappers niet de oorzaak van de besmettingen zijn.
    De horeca was dat evenmin.
    Het is ondertussen duidelijk dat het “beleid” (voor zover dat er al is) volledig de trappers kwijt is.
    Jammer genoeg zijn de zelfstandigen en burgers daar het slachtoffer van.
    Nu wijst iedereen iedereen met de vinger, de strategie van “verdeel en heers”.

  3. Wat mij betreft, mogen we zo snel mogelijk terugkeren naar de maatregelen van september 2020. Alles open, maar met een beperkt aantal klanten per m2. Ook de avondklok en beperkingen op het privéleven moeten stoppen. Je kan niet verwachten dat mensen nog hun verantwoordelijkheid nemen, als je ze behandelt als kleuters.

  4. Alles had nooit gesloten moeten worden. De ouderen en kwetsbaren – op vrijwillige basis – vaccineren, de gezonde min-70ers gewoon groeps- en kruisimmuniteit. Nu zitten we met een kapotte economie en grote sociaal-maatschappelijke problemen dankzij op hol geslagen politici en virologen. Of worden er toch, wereldwijde, agenda’s uitgevoerd, waarvoor corona een welkom excuus is?

  5. De overheid beslist zomaar, dit en dat te sluiten, zonder te weten waar de besmettingen meest plaats vinden.Hadden ze in het verleden geluisterd naar de zorgsector, dan zaten we niet opgezadeld met het probleem ,dat de zorgsector nu doodmoe is..Er zijn in ons land MEER KANKERDODEN,, dan Covid doden. Heeft onze overheid aan de universiteit gestudeerd,ze hebben in ieder geval een super groot tekort aan gezond boerenverstand.

Plaats een reactie

Delen