Een motorrijder op een Harley Davidson. Foto Shutterstock

Een motorrijder op een Harley Davidson. Foto Shutterstock

Uncategorized

Politie arresteert 10 leden motorclub ‘outlaws’, verschillende vuurwapens in beslag genomen

Simon Segers

In de provincie Antwerpen heeft de politie bij verschillende invallen 10 leden van motorclub ‘Outlaws’ opgepakt. Tijdens de huiszoekingen werden verschillende verboden vuurwapens gevonden en in beslag genomen. De verdachten worden momenteel verhoord.

Speurders van de federale gerechtelijke politie Antwerpen vielen vrijdagochtend samen met agenten van de politiezone Mechelen-Willebroek binnen op 13 plaatsen. “Het ging om huiszoekingen in Mechelen, Willebroek, Heist-op-den-Berg, Boom, Hemiksem, Zemst en Haacht. Daarbij werden tien personen gearresteerd. Het ging om negen mannen en één vrouw.” , verklaart Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

De politie vermoedde reeds geruime tijd dat de bende verboden wapens in het bezit had. “Bij de huiszoekingen werden heel wat wapens aangetroffen. Het ging om een 20-tal handvuurwapens, een Kalasjnikov, messen, knuppels en een handgranaat. Verboden wapens die uiteraard door de politie in beslag zijn genomen.”, aldus Aerts. Ook grote hoeveelheden contant geld werden meegenomen. De speurders hebben in totaal tien mensen opgepakt, waarvan negen mannen en één vrouw.

Hells Angels

De verdachten worden beschuldigd van inbreuken op de wapenwetgeving en lidmaatschap van een criminele organisatie. De onderzoeksrechter zal verder beslissen over hun verdere aanhouding op basis van de verhoren. Het is mogelijk dat de Outlaws aanvallen door de rivaliserende motorbende de ‘Hells Angels’ anticipeerden. Er heersen geruchten dat deze laatste hun gebied willen uitbreiden. In de afgelopen jaren zijn drie leden van de outlaws neergeschoten vanuit auto’s tijdens enkele aanvallen in het West-Vlaamse Aalbeke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen