Politie met flessen bekogeld op Antwerpse Scheldekaaien, zes relschoppers opgepakt

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Politie met flessen bekogeld op Antwerpse Scheldekaaien, zes relschoppers opgepakt

Anton Schelfaut

Gisterenavond is het op de Scheldekaaien in Antwerpen tot incidenten gekomen tussen jongeren en de politie. Omstreeks 22 uur waren daar zo’n drie- tot vierhonderd jongeren aan het feesten. De politie is tussengekomen omdat de coronamaatregelen niet werden gerespecteerd. Zes jongeren werden gearresteerd.

“Het was zoals gewoonlijk op zaterdagavond heel druk op de Scheldekaaien. De politie is tussengekomen en heeft jongeren verzocht de Kaaien te verlaten”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom in De Morgen. “Dat zorgde voor wrevel. Enkele jongeren gooiden met flessen naar de politie. Eén inspecteur is ernstig gewond geraakt. Hij kreeg een fles tegen het hoofd en liep een hersenschudding op.”

De politie stuurde massaal versterking naar de Kaaien. Een twintigtal patrouilles kwam meteen ter plaatse. Agenten moesten hun pepperspray aanwenden om de aanvallen van jongeren af te weren.

“Er zijn uiteindelijk zes arrestaties uitgevoerd. Drie jongeren zijn gerechtelijk opgepakt voor weerspannigheid tegen de agenten. Drie anderen werden bestuurlijk aangehouden. Rond 22u30 was alles weer rustig”, aldus Migom.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Politie met flessen bekogeld op Antwerpse Scheldekaaien, zes relschoppers opgepakt”

  1. Voor zij die zo geobsedeerd zijn met hoe het eraan toe gaat in Amerika. Iemand die een fles naar een politie agent gooit zal aangeklaagd worden voor “attempted murder of a peace officer” en die zal niet zomaar vrijkomen na aangehouden te worden.

Plaats een reactie

Delen