Een Belgisch paspoort (Photonews)

Een Belgisch paspoort (Photonews)

Uncategorized

PS wil nationaliteitswetgeving versoepelen

Pieter Van Berkel

De PS wil dat kinderen van een genaturaliseerde vader die in het buitenland geboren worden, automatisch Belg worden. PS-Kamerlid André Flauhaut diende daartoe een wetsvoorstel in.

“Een in het buitenland geboren kind van een niet in België geboren Belgische vader wordt niet automatisch Belg”, luidt de samenvatting van het wetsvoorstel. “In een dergelijk geval moet namelijk aan bepaalde voorwaarden en vormvereisten zijn voldaan om de Belgische nationaliteit te verkrijgen of te behouden. Dit wetsvoorstel beoogt die voorwaarden en vormvereisten ongedaan te maken.”

Zo moet men momenteel binnen de vijf jaar na de geboorte van het kind een verklaring afleggen waarin de Belgische nationaliteit wordt verzocht.

Dries Van Langenhove: “Nationaliteitswetgeving moet niet worden versoepeld, maar verstrakt”

Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove is niet te spreken over het wetsvoorstel, dat gisteren in de Kamercommissie werd besproken. “Een afspraak maken met een consulaat of diplomatieke post is toch wel het minste dat we kunnen verwachten voor een grote beloning zoals het bekomen van de nationaliteit”, zegt Van Langenhove, die vreest dat het om de eerste stap in een reeks versoepelingen is.

“De nationaliteitswetgeving moet niet worden versoepeld, maar verstrakt”, vindt Van Langenhove. “Ons standpunt is duidelijk: onze nationaliteit krijgen is geen recht, maar een gunst en dus iets wat moet verdiend worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “PS wil nationaliteitswetgeving versoepelen”

  1. Er is maar één oplossing: Afschaffen van de dubbele nationaliteit, minder criminaliteit en minder parasitisme maar ja, de stemmetjes zijn belangrijker voor de politieke partijen dan het welzijn van de bevolking

Plaats een reactie

Delen