Sam Van Rooy: "Dit ruikt naar vriendjespolitiek tussen stadsbestuur en diversiteitsgoeroe Sihame El Kaouakibi"

Sam Van Rooy: "Dit ruikt naar vriendjespolitiek tussen stadsbestuur en diversiteitsgoeroe Sihame El Kaouakibi" (Photonews)

Uncategorized

Sam Van Rooy: “Stop volledig met subsidies aan de diversiteits- en integratie-industrie”

Kristof Luypaert

Vlaams Belang wil de volledige stopzetting van alle Antwerpse subsidies aan de “diversiteits- en integratie-industrie”. De partij roept tegelijk op tot een grondige hertekening van het subsidiebeleid. Daarmee reageert de partij op de resultaten van de interne audit van de stad Antwerpen. “Wij willen dat er een definitieve stopzetting komt van alle Antwerpse subsidiegelden die naar de megalomane diversiteits- en integratie-industrie vloeien”, schrijft de fractieleider van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad in een persbericht.

De bedragen van de Antwerpse stedelijke subsidies die mogelijk zouden doorgesluisd zijn naar de privé-vennootschappen van El Kaouakibi zijn intussen nog nauwelijks bij te houden. In diverse media circuleerden bedragen die variëren tussen de 350.000 euro en de 500.000 euro. Dat laatste bedrag kwam overigens van burgemeester Bart De Wever (N-VA) zelf in een korte reactie aan VRT.

Het terugvorderen van alle subsidiebedragen waarmee El Kaouakibi aan zelfverrijking heeft gedaan, is voor het Vlaams Belang “verre van voldoende”. Dat stelt Sam van Rooy (VB) die zwaar uithaalt naar het Antwerps stadsbestuur “dat zich heeft laten oplichten door Sihame El Kaouakibi en haar Let’s Go Urban“.

“Politieke verantwoordelijken moeten hun verantwoordelijkheid opnemen en mogelijk opstappen”

https://redactie.palnws.be/2021/04/onderzoek-bevestigt-sihame-el-kaouakibi-verduisterde-minstens-350-000-euro-antwerpse-subsidies/

“Het witte konijn van Open Vld blijkt een witteboordencrimineel te zijn”, klinkt het streng. “Jan Jambon op Vlaamse niveau, Alexander De Croo op federaal niveau, maar vooral ook Bart De Wever met het Antwerps stadsbestuur: allen gaven ze jarenlang substantiële tot enorme subsidiebedragen aan El Kaouakibi. Sterker nog, sinds de N-VA het Antwerps stadsbestuur is beginnen te leiden, is er alleen maar méér subsidiegeld gevloeid naar Sihame El Kaouakibi.”

“Terwijl onze chiro en scouts wafels moeten verkopen om op kamp te kunnen gaan, kreeg El Kaouakibi van het huidige én vorige Antwerps stadsbestuur miljoenen euro’s belastinggeld […] voor El Kaouakibi stond de Antwerpse geldkraan wagenwijd open en is er onvoldoende of slecht gecontroleerd.

“Dit is géén ‘collectieve politieke verantwoordelijkheid’, zoals De Wever beweert”, reageert Van Rooy (Vlaams Belang). “Dit ruikt naar vriendjespolitiek tussen het Antwerps stadsbestuur en de tot voor kort heilig verklaarde diversiteitsgoeroe Sihame El Kaouakibi. Dit kan en mag dus niet zonder politieke gevolgen blijven. De politieke verantwoordelijke(n) moet(en) hun verantwoordelijkheid nemen en mogelijk opstappen.”

Geen subsidies meer voor “diversiteits- en integratie industrie en linkse subsidieslurpers”

Volgens de partij van van Rooy is de zaak-El Kaouakibi slechts een symptoom van een fundamenteel probleem. Jaarlijks keert de stad Antwerpen immers tientallen miljoen euro’s aan subsidies uit.

Het Vlaams Belang berekende dat het stadsbestuur jaarlijks 18 miljoen euro subsidies uitgeeft aan ‘inburgering en integratie’. “Het Antwerps subsidiebeleid is werkelijk te gek voor woorden: terwijl onze eigen brailleliga – voor mensen met een visuele beperking – geen subsidies meer krijgt, geeft het Antwerps stadsbestuur jaarlijks wel vele duizenden euro’s subsidies”, vervolgt van Rooy.

Van Rooy somt enkele voorbeelden op zoals, bijvoorbeeld de brandweer in… Bolivia, de vzw Dahira Touba van islamleraar Modou Mbacké, de vzw Ghana Council ten behoeve van o.m. ‘de onafhankelijkheidsdag van Ghana’, de vzw Imane en de vzw Marobel, die zich bezighouden met ‘projecten in Marokko’. De vzw mama-Lufuma om ‘banden te leggen tussen België en Kongo Central’

“Maar liefst een miljoen euro aan subsidies wordt door het stadsbestuur besteed aan ‘Moslims en palliatieve ondersteuning’. Hoe krijg je dit nog uitgelegd?”, vraagt Van Rooy zich af.

Het Vlaams Belang wil nu een stap verder gaan dan de controlemechanismen verbeteren en desgevallend subsidiegelden terug te vorderen. “Stop met het subsidiëren van de diversiteits- en integratie-industrie en stop met ons belastinggeld te verspillen aan linkse subsidieslurpers”, besluit Van Rooy. “Gebruik ons belastinggeld alleen voor de hardwerkende Antwerpenaren en Vlamingen, voor onze éigen mensen en cultuur.

Van Rooy kondigt alvast aan een initiatief te zullen nemen op de komende gemeenteraad van 26 april.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

13 gedachten over “Sam Van Rooy: “Stop volledig met subsidies aan de diversiteits- en integratie-industrie””

  1. Wat die blinden-liga betreft : “Bij het kabinet Jambon(NVA) is er begrip voor de teleurstelling, maar wordt gezegd dat de keuze eerlijk is gemaakt door een onafhankelijke beoordelingscommissie volgens twaalf vastgelegde beoordelingselementen in het decreet.”

  2. Sam Van Rooy heeft overschot van gelijk : deze megalomane miljoenendans voor diversiteit en integratie en die er alleen toe leidt dat de Antwerpenaar er nog armer en ongelukkiger van wordt, moet stoppen en de verantwoordelijken voor deze aderlating moeten worden aangeklaagd en bestraft. Gedaan dus voor de woke subsidie slurpers om nog aan de subsidie-uier van ’t Stad te hangen. Mooiprater De Wever zal zich in alle bochten mogen wringen om uit dit subsidiemoeras te geraken. De Wever spreekt van een collectieve verantwoordelijkheid en zo tracht hij er zich weer eens uit te praten en de schuld ook bij anderen te leggen. Maar vluchten kan niet meer meneer De Wever. U bent hoe dan ook voor uw stad mede politiek verantwoordelijk voor deze verduistering die in de miljoenen kan oplopen. Politiek fatsoen vereist meneer De Wever dat u de eer aan uzelf houdt en opstapt.

  3. Subsidies stopzetten aan de diversiteits- en integratie-industrie is absoluut noodzakelijk. Maar daar mag het niet bij blijven. Er zijn nog heel wat meer subsidies die op de schop moeten. Onder andere de subsidies aan de bouw van gascentrales en windmolens.

  4. Ik ben heel teleurgesteld in de NVA is echt nu een trado partij geworden en kan nu beter fusioneren met de VLD geen greintje geloofwaardigheid meer foei, mijn stem zijn ze nu kwijt en ik denk van nog vele Vlamingen ! Bart heeft de macht u zo verblind !!

  5. Inderdaad ons belastinggeld dient nuttig besteed aan wat GANS de bevolking baat en niet slechts één enkel per “positieve actie”(sic) op de achteruitgestoken meerderheid voorgetrokken bevolkingssegment ! De Constitutie is toch duidelijk ; art 10 “alle Belgen gelijk voor de Wet” en art 11 “verbod op discriminatie”, dus ook verbod op “autochtonofobe discriminatie” politiek-correct gecamoufleerd met het uit de Linkse duim gezogen concept “positieve actie”(sic)

  6. Objectief onderzoek naar alle subsidies, alleen zij die echt noodzakelijk zijn bv. ernstige en zeldzame ziektes, gehandicapten enz.. iemand die met een Tesla rijdt moet die subsidies krijgen? Dit noem ik eerlijke herverdeling van belasting geld. Graag alle subsidies zowel van federaal, gewesten, provincie, gemeenten onder de loep nemen en laten goedkeuren door de des betreffende verkozenen. En dan door deze verkozenen steeds laten onderzoeken wanneer ze jaarlijks aanbod komen. M.a.w. de documenten opvragen en lezen. Dat is de taak van elke verkozenen .

  7. Ik begrijp waarachtig niet hoe een overheid honderdduizenden, zelfs miljoenen subsidies kan geven aan een organisatie die voornamelijk volksvreemde initiatieven beweert te steunen. Als ik dat zie weet ik toch onmiddellijk dat het uren boven de wind stinkt. En dan die mentaliteit van: ‘Hier, een paar honderdduizend euro’s. Doe maar. Wij gaan over tot de orde van de dag.’ Er kan daar echt niet bij. Maar controle voeren bij een zelfstandige of die niets in het zwart uitvoert. O, maar dat gaat moeiteloos.

  8. De rol van staatssecretaris voor Asiel, Theo Francken (N-VA) bij het Marrakech pact is uitgebreid aan de orde gekomen in de pers. De controverse die toen ontstaan is gekoppeld aan negatieve peilingen voor N-VA heeft er toe geleid dat de partij ter elfder ure uit regering Michel gestapt is.
    Op 2 mei 2018 vond in de Marokkaanse hoofdstad Marrakech een conferentie plaats over migratie dat door 57 landen, werd bijgewoond.
    Verklaring:
    In Marrakesh werd door afgevaardigden van landen die asiel en immigratie promoten, een verklaring getekend om de immigratie uit Afrika te bevorderen door de Afrika-Europa-route aan te moedigen en mensen niet terug te sturen. Voorts om “de positieve invloed van migratie op de samenleving te benadrukken” (sic). Via google vindt u verdere info.

  9. Macht corrumpeert. […] De Engelse Lord Acton, een historicus uit de negentiende eeuw, schreef ooit eens: Power corrupts, absolute power corrupts absolutely. Waarmee hij zoveel wilde zeggen als hoe sterk iemand ethisch ook mag zijn, hoe goed ook zijn morele besef, zodra hij de absolute macht krijgt gaan ethiek en moraal het raam uit.

Plaats een reactie

Delen