Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Uncategorized

UGent opent kandidaturen voor rectorverkiezingen

Wijnand Meeus

Vanaf vandaag kunnen kandidaten voor de rectorverkiezingen aan de UGent zich officieel kandidaat stellen. Momenteel is er nog geen weet van eventueel mogelijke kandidaten. Momenteel lijkt het erop dat rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe zichzelf zullen opvolgen. De eerste stemronde zal van start gaan in mei.

Bij de rectorverkiezingen van vier jaar geleden waren er maar liefst negen stemrondes nodig om huidig rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe hun mandaat te laten opnemen. Momenteel lijkt het duo geen tegenstand te krijgen. Vrijdag worden alle tegenkandidaten meegedeeld die zichzelf vanaf vandaag kunnen aanmelden.

Om opnieuw verkozen te worden dienen Van de Walle en Van Herreweghe een gewone meerderheid te halen indien er zich geen kandidaten meer aanmelden. Op 4 en 5 mei zullen de verkiezingen georganiseerd worden. Ten laatste 19 maart zal het resultaat bekend worden gemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “UGent opent kandidaturen voor rectorverkiezingen”

Plaats een reactie

Delen