Unia. Foto Photonews.

Unia. Foto Photonews.

Uncategorized

Unia krijgt bijna 200.000 euro bovenop subsidies: “Weggesmeten geld”

/

Gelijkekansencentrum Unia krijgt een bijkomende toelage van 195.000 euro van de federale overheid. “Dat komt bovenop de 3.102.000 euro die UNIA reeds van de belastingbetaler ontvangt”, aldus Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas. “Weggesmeten geld.”

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) diende eind vorige week een voorstel in om 295.000 euro extra middelen te voorzien voor het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) en 195.000 euro voor UNIA. Dat voorstel werd goedgekeurd, en dus krijgt gelijkekansencentrum Unia een bijkomende toelage van de federale overheid, bovenop de miljoenen die ze jaarlijks krijgen.

Ongeveer de helft van de financiering van Unia wordt betaald door de belastingbetaler, de andere helft komt van inkomsten van de Nationale Loterij. Dit jaar gaat het om iets meer dan drie miljoen euro belastinggeld dat besteed wordt aan Unia, volgens Vlaams Belang al meer dan genoeg. “In deze benarde tijden nog meer geld gaan pompen in instellingen als IGVM en UNIA is onzinnig en totaal onverantwoord”, klinkt het.

Vlaams Belang wil Unia afschaffen

Volgens Vlaams Belang is Unia politiek bevooroordeeld. “Onder het mom van een zogeheten strijd tegen racisme en ter bevordering van de muticulturele maatschappij wordt inderdaad een politieke strijd gevoerd op kosten van de belastingbetaler”, stelt Barbara Pas. “In dienst van de Belgische regimepartijen stelt UNIA het racisme als puur eenrichtingsverkeer voor, en demoniseert het voortdurend de Vlaams-nationale partijen.”

Zij willen het gelijkekansencentrum dan ook het liefst van al opgedoekt zien.“Ook door haar bevooroordeelde bemoeienissen en haar uitgesproken, maar niet eens onderbouwde stellingnames in het politieke debat, bijvoorbeeld in het hoofddoekendebat, bewijst UNIA de integratie hoegenaamd geen dienst, integendeel. Onze fractie diende in januari van dit jaar dan ook een voorstel van resolutie tot opheffing van dit onding in.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Unia krijgt bijna 200.000 euro bovenop subsidies: “Weggesmeten geld””

  1. Ik ga akkoord dat er een organisatie moet bestaan waar minderheden in de maatschappij kunnen aankloppen met hun problemen vooral qua integratie. Maar ik ga helemaal niet akkoord met de werkwijze van unia. Is het bruin of zwart dat klacht neerlegt is het OK, als er vanuit een blanke medemens een klacht komt is het niet OK. De afkeer van unia door het grote publiek is hoofdzakelijk te wijten dat de organisatie dat gedegradeerd is tot een klaagbarak van alles wat eindelijk niet in deze samenleving de norm is. Bovendien is het verzameling van linkse politici en door politiek links benoemde ambtenaren, wat de neutraliteit nog ongeloofwaardiger maakt. Neem nu het hoofddoeken probleem. In moslim gedomineerde landen is dit de norm, de vrouw is er minderwaardige. Niet OK maar we moeten ons niet moeien in hun samenlevingen. Komen ze naar hier dan zijn het onze normen en waarden die dienen gevolgd te worden. Maar nu gebeurt net het omgekeerde: wij moeten deze soort onderdrukking wel aanvaarden en unia gaat in deze net dit symbool van onderdrukking faciliteren. Inderdaad symbool van onderdrukking want sinds er mensen bestaan is er een cultus van versieringen (juwelen, haartooi,…) bij vrouwen terug te vinden, wat helemaal niet strookt met het verbergen van vrouwen in zwarte gewaden en hun hoofd en liefst dan nog gans hun hoofd te bedekken. Je zou denken dat unia zich hiertegen zou verzetten, maar het doet net het tegenover gestelde. Unia draagt bovendien hiermee dik bij aan het wij/zij denken. In deze is de interventie van Pas de enige correcte: zolang unia niet openlijk vrouw onderdrukkende symbolen afwijst, is elke cent er één teveel aan hen. Er zijn bovendien nog heel wat andere aspecten dan de hoofddoek waarin unia door de mand valt, maar steeds komt het op hetzelfde neer: 2 maten en 2 gewichten, de ene mag en kan alles, de andere niets…helaas op basis van huidskleur.

  2. zal niet voldoen aan de eisen van van ranst,.Ik dacht dat unia in deze legislatuur zou opgedoekt worden en naar een afdeling van een ministerie in de Vlaamse regering zou ondergebracht worden.

  3. unia gebruikt er anders ook een goede : belediging(andere groepen), geweld , … alle zaken waar u voor op het matje mag komen, zijn toegestaan onder de paraplu van ‘religieuze vrijheid’. En aangezien er geen groter racisme bestaat dan in de Islam …

Plaats een reactie

Delen