De Duitse Politie. Foto Shutterstock.

De Duitse Politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

30.000 demonstranten in Duitsland op Dag van de Arbeid, 240 arrestaties

Ruben Notteboom

Zaterdagavond en -nacht kwamen 30.000 manifestanten de straten op in Berlijn. Dat deden ze naar aanleiding van 1 mei, de Dag van de Arbeid. De politie heeft 240 relschoppers opgepakt.

Het is onduidelijk wie precies achter de demonstraties zat. De aanleiding was Dag van de Arbeid, maar of er nog externe redenen waren, is ook onduidelijk. Het kon een politieke demonstratie zijn, of een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Wat het ook was, het kwam tot geweld tussen relschoppers en politie. De 30.000 manifestanten waren verspreid over de hele stad.

Pepperspray, vuurwerk en brandstichting in Berlijn op Dag van de Arbeid

In de buurt van Neukölln zouden er 5.600 mensen samengekomen zijn. De relschoppers gooiden flessen en stenen naar de ordediensten. Daardoor probeerde de politie die relschoppers te isoleren, waardoor er nog meer demonstranten geweld begonnen te gebruiken. Er werden zelfs vuilnisbakken en houten pallets in brand gestoken.

De relschoppers vuurden vuurwerk af op de politie, waardoor 20 agenten gewond raakten. Uiteindelijk werd ook pepperspray gebruikt om de relschoppers te bedwingen. In totaal werden er 240 mensen opgepakt door de politie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “30.000 demonstranten in Duitsland op Dag van de Arbeid, 240 arrestaties”

Plaats een reactie

Delen