Rand Paul (Shutterstock)

Rand Paul (Shutterstock)

Uncategorized

Amerikaanse senator Rand Paul ontvangt doodsbedreigingen en poederbrief

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse Republikeinse senator Rand Paul heeft doodsbedreigingen en een pakket met wit poeder ontvangen.

De FBI onderzoekt het verdacht pakket dat gevuld is met wit poeder. Op de buitenkant van de enveloppe is een afbeelding te zien van een gewonde Paul, met een pistool tegen zijn hoofd. Eronder staat een dreigement te lezen: “Ik maak af wat je buurman is begonnen, jij hoerenzoon.”

De senator werd in 2017 aangevallen door zijn buurman Rene Boucher terwijl hij in de tuin aan het werken was. Paul brak toen vijf ribben.

“Ik neem deze bedreigingen zeer serieus”, zegt Paul. “Ik ben nu al meerdere keren het doelwit geweest, het is verwerpelijk dat Twitter beroemdheden toestaat om te pleiten voor geweld tegen mij en mijn familie. Dit moet stoppen. Dit weekend nog riep Richard Marx op tot geweld tegen mij en nu ontvangen we deze verachtelijke met poeder gevulde brief.”

“Ik zeg het nog een keer: Als ik ooit de buurman van Rand Paul ontmoet, ga ik hem omhelzen en zoveel drankjes voor hem kopen als hij op kan”, tweette zanger Richard Marx zondag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Amerikaanse senator Rand Paul ontvangt doodsbedreigingen en poederbrief”

Plaats een reactie

Delen