Taalgrens als economische grens

Bron: Reddit

Uncategorized

Betogingen tegen Israël in verschillende grootsteden

Niels Geerinck

In verschillende grootsteden doorheen heel de wereld kwamen vandaag mensen samen. De groepen kwamen op straat om te betogen tegen het geweld van Israël tegen Palestina. Onder andere in Brussel, Londen, Sydney en Melbourne trokken mensen massaal de straat op.

In het kielzog van het conflict tussen Israël en Palestina trekken zich heel wat protestbewegingen op gang. Veelal van pro-Palestijnse aard. Ze eisen dat Israël de geweldplegingen en invallen in de Gazastrook meteen stopt.

Zo trokken in Londen ruim 100.000 mensen de straat op. Dat werd door de organisatoren aan de nieuwszender Sky News bevestigd. “Bevrijd Palestina”, zo riep de menigte toen ze halt hielden bij de Israëlische ambassade. In de Franse hoofdstad Parijs kwamen er 150 tot 200 betogers samen. De ordediensten grepen in en gebruikten het waterkanon en traangas om de groep uit elkaar te drijven.

Ook in de Duitse stad Leipzig kwam het tot een aanvaring met de ordediensten. Volgens de autoriteiten daar probeerden enkele antisemitische demonstranten een pro-Israël-manifestatie te verstoren. De onruststokers werden opgepakt. In Berlijn kwamen 2.500 mensen samen. Daar greep de politie ook in, omdat de mensen de coronaregels niet in acht genomen hadden.

Ongeveer 2.500 mensen kwamen op straat in Spaanse hoofdstad Madrid. Ook op de Brusselse Kunstberg kwamen 7.000 betogers opdagen.

Overal ter wereld

Ook aan de andere kant van de wereld voelden mensen zich geroepen om hun ongenoegen te uiten. Zo kwamen in Australië duizenden mensen samen in Sydney en Melbourne. In Washington DC wordt ook een betoging in de stijgers gezet, deze zal plaatsvinden later deze week.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Betogingen tegen Israël in verschillende grootsteden”

  1. Zoals altijd is het Corona-virus plots niet meer actief, wanneer het om “politiek correcte” betogingen gaat. Probeer dat maar uit te leggen aan de studenten, die in elkaar geslagen werden in het Ter Kameren bos.

Plaats een reactie

Delen