De Croo: "Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen"

Premier Alexander De Croo. Shutterstock

Binnenland politiek

De Croo: “Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen”

Anton Schelfaut

De helft van de volwassen Belgen heeft een eerste prik met een coronavaccin gekregen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) meldt in een filmpje op Twitter dat de kaap vandaag gerond is.

“Vandaag bereiken we belangrijke mijlpaal: één volwassen Belg op twee is gevaccineerd. Achter deze cijfers schuilt ontzettend veel hoop. Iedere Belg die gevaccineerd is, betekent minder zorgen en vooral meer vrijheid!”, schrijft Alexander De Croo op Twitter.

“We zullen corona enkel verslaan als we samenwerken”, benadrukt hij in het bijhorende filmpje. Ook bedankt de premier de medewerkers van de vaccinatiecentra en de mensen die zich reeds lieten vaccineren. De Croo (45) kreeg intussen ook zelf zijn uitnodiging en wordt binnen 14 dagen gevaccineerd, zo weet Het Laatste Nieuws.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “De Croo: “Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen””

  1. Ze hebben misschien een voorraad aangekocht voor de helft van de volwassen Belgen aangekocht, maar als je ziet dat ze enkel medisch personeel en maar aan de 1e spuit van de 70 jarigen zitten bij ons in de buurt denk ik niet dat effectief de helft van de volwassen bevolking gevaccineerd is…
    De Croo beschermd Vdb omdat die weer voor zijn beurt gesproken had. Met leugens hun falen verdoezelen, HET kenmerk van Paarsgroen. Opnieuw…

  2. Hiermee komt er een einde aan de lockdown! Ik weet niet wat u voelde toen premier Alexander De Croo deze woorden uitsprak, maar ik voelde me als een aapje dat na veertien maanden in de opvang te hebben gezeten, werd vrijgelaten aan de rand van het oerwoud. Ik kroop uit mijn hok. Eerst voorzichtig een paar rondjes draaiend, alsof ik nog niet helemaal in mijn herwonnen vrijheid geloofde. Maar nadat ik nog één laatste blik over mijn schouders wierp naar begeleiders De Croo, Vandenbroucke, Van Ranst, Van Gught, pakte ik de eerste beste tak en slingerde joelend en krijsend de jungle van het leven in.

Plaats een reactie

Delen