Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Diependaele (N-VA): “Financiële steun aan horeca stoppen zodra ze open mogen”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) wil de steunmaatregelen voor noodlijdende sectoren zo snel mogelijk afbouwen. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. “Bedrijven die er op eigen houtje in een normale economie niet in slagen te overleven, die mogen we ook niet met overheidsmiddelen in leven houden”, klinkt het.

Vanaf 9 juni mag de horeca binnen weer open, evenals andere sectoren die al maanden verplicht gesloten zijn. Veel van die sectoren kregen de voorbije maanden financiële steun van de overheid. Volgens Matthias Diependaele is het echter de bedoeling dat die overheidssteun zo snel mogelijk wordt stopgezet. “Van zodra we terug naar een normale economie en een normale samenleving gaan, moeten we de steunmaatregelen zo snel mogelijk afbouwen”, aldus de minister.

Diependaele benadrukt dat het afbouwen van de steunmaatregelen niet enkel in het belang van de begroting is, maar evenzeer een “puur economisch” belang dient. “Het is zeer onverstandig om bedrijven die ‘ziek’ zijn en het niet op eigen kracht kunnen in leven te houden. Dat zou onze economie alleen nog maar meer pijn doen en de miserie op lange termijn vergroten. We zullen inderdaad zien dat de coronacrisis nog wonden slaat, maar we moeten die kansen nemen om terug te keren naar een normale werking. Ik denk dat dit de normale gang van zaken is, ook al is dat zeer jammer voor bedrijven die ermee geconfronteerd worden”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen