Horst Seehofer (CSU) (Shutterstock)

Horst Seehofer (CSU) (Shutterstock)

Uncategorized

Duitsland verbiedt islamitische hulporganisatie wegens financieren terrorisme

Pieter Van Berkel

De Duitse regering heeft de islamitische hulporganisatie Ansaar International en acht kleinere filialen verboden wegens het financieren van terrorisme. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer woensdag bekend.

“Het netwerk financiert terrorisme wereldwijd met donaties”, zegt de woordvoerder van Seehofer. “Als je terrorisme wil bestrijden, moet je zijn geldstromen opdrogen.”

Volgens de Duitse regering gingen de donaties aan Ansaar met name naar Jabhat Fateh al-Sham – het voormalige al-Qaeda-filiaal Al-Nusra Front – in Syrië, de Palestijnse Hamas en Al-Shabaab in Somalië. Wie doneerde kreeg te horen dat het geld alleen voor humanitaire hulp zou worden aangewend.

Het verbod ging woensdag gepaard met razzia’s in tien deelstaten. Zeventig eigendommen van Ansaar en zijn medewerkers werden doorzocht, waarvan het merendeel in Noordrijn-Westfalen. In april 2019 hielden de Duitse autoriteiten al invallen in ongeveer negentig panden van het netwerk in negen deelstaten.

Ansaar werd in 2012 opgericht en zamelde volgens Der Tagesspiegel jaarlijks miljoenen euro’s in. Alleen al in 2018 ging het om 10 miljoen euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Duitsland verbiedt islamitische hulporganisatie wegens financieren terrorisme”

Plaats een reactie

Delen