Betoging Palestijnen in Gent. Foto Twitter.

Betoging Palestijnen in Gent. Foto Twitter.

Uncategorized

Gent: 700 aanwezigen op verboden Palestina-betoging, burgemeester De Clercq laat begaan

/

In Gent zijn op dit moment enkele honderden mensen samengekomen om hun steun te betuigen aan de Palestijnen. De manifestatie werd niet toegelaten, maar op vraag van de burgemeester grijpt de politie niet in. “Wordt gedoogd door de burgemeester, omdat hij begrip heeft voor de situatie, zolang het coronaproof gebeurt”, klinkt het aan een journalist van De Gentenaar.

Vorige week barstte het steeds sluimerende conflict tussen Israël en de Palestijnen opnieuw los, waarna raketten van beide kampen zorgden voor burgerslachtoffers onder zowel Israëlieten als Palestijnen. Dat zorgt wereldwijd voor heel wat verontwaardiging, met veel manifestaties van voornamelijk Palestijnen tot gevolg.

Ook in ons land vonden dit weekend verschillende manifestaties plaats van Palestijnen en/of mensen die hun steun wilden betuigen aan de Palestijnen. Momenteel is er zo’n betoging aan de gang op de Gentse Korenmarkt, waar zo’n 700 aanwezigen zijn volgens de politie.

De manifestatie werd aangevraagd, maar niet toegelaten, zo meldt journalist Bert Staes op twitter. “Wordt gedoogd door de burgemeester, omdat hij begrip heeft voor de situatie, zolang het coronaproof gebeurt”, vertelde de politie hem. Of dat ook effectief gebeurt, laten wij aan uw interpretatie over.

https://twitter.com/bertstaes/status/1393940860845400068

Op beelden die onze redactie in handen kreeg is tevens te zien dat de manifestanten in Gent vlaggen van Israël in brand steken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
11 gedachten over “Gent: 700 aanwezigen op verboden Palestina-betoging, burgemeester De Clercq laat begaan”

  1. Kom eens met 4 vier man betogen voor “stop islamisering” en je wordt opgepakt, en door het OM vervolgd met als strafeis 6 maand gevangenis. Willen ze echt een burgeroorlog?

  2. Moslims en hun achterban mogen altijd wat meer dan de gewone Belg. Een bestuur van discriminatie tegenover Jan Modaal. Onze elite vertegenwoordigt ons niet meer, maar vooral zichzelf en wentelt zichzelf in hun hoogmoedig Narcisme dat geen rekening houdt met de gevolgen hiervan op het dagelijkse leven van Jan met de pet.

  3. Diezelfde burgemeester die zijn studenten in ringen laat samenkomen en de politie laat binnenvallen als 10 studenten samen een pint drinken op hun kot, die laat dan een verboden betoging oogluikend toe, die bovendien (bekijk de foto’s) niet coronaproef was. Ik zie veel gelijkenis met de jaren 30 in een buurland van ons: de ene mochten toen ook alles, en de andere werden eerst verboden, dan vervolgd en tenslotte uitgemoord. Nu al ten zuiden de taalgrens is een Ecolo voorzitster terug begonnen met propaganda te verspreiden “voor de ene en tegen de andere”. Hoe vooringenomen kun je zijn en dat als burgemeester of als vivaldi partij? Moest Van Grieken of Mertens zoiets doen, het land stond op zijn kop…maar in België kan en mag alles als je regeert, zelfs de pers aan banden leggen.

  4. Dat durft hij niet daar tegen optreden , die politici zijn gewoon lafaards , ze durven enkel tegen hun eigen volk ageren en de politie inzetten is natuurlijk de weg van de minste weerstand . Ze worden met de dag degoutanter die lui !!

  5. ik kan het werkelijk niet meer volgen ? wij Belgen en belastingbetalers ,mogen niet samen scholen met 10 mensen ??? op straf van zware boetes en wat nog allemaal ? maar alles wat vreemde gelukzoeker en ocmw profiteur is , en van de staat leeft , mogen alles , het is een echte schande ?ik begrijp niet wat er gebeurt , en hoe onze corrupte domme politiekers dat maar allemaal tolereren ? en de POLITIE DIE ZO GRAAG OP DE BELGISCHE BURGERS KLOPPEN ,EN BEBOETEN , DURVEN EN MOGEN NIET EENS INGRIJPEN ?????

  6. Als mensen samen komen voor een feestje; ook al is het buiten; worden ze uiteengedreven door de politie. Sommige betogers mogen altijd meer; ook al scanderen ze weinig vriendelijke woorden voor bv joden , homo’s e.a.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen