Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

In één dag 1.200 migranten aangekomen op Lampedusa

Anton Schelfaut

In één dag tijd zijn op het Italiaanse eiland Lampedusa 1.200 migranten aangekomen. Door het goede weer zal dat aantal de komende tijd nog toenemen. “Het wordt tijd dat we de discussie over de migratiekwestie opnieuw op de agenda zetten”, zegt burgemeester Salvatore Martello.

Negen bootjes met elk tot honderden migranten aan boord zijn vandaag aangekomen op Lampedusa. Het Italiaanse eiland ligt dichter bij Tunesië dan bij Sicilië. Op die manier vormt het een toegangspoort tot de Europese Unie voor migranten die de Middellandse Zee oversteken.

De Italiaanse politie kon enkele bootjes onderscheppen voor de kust van het eiland. In een houten visserssloep zaten zo’n 400 mensen van verschillende nationaliteiten. Een andere boot had 325 migranten aan boord.

Sinds begin dit jaar zijn in totaal al meer dan 11.000 migranten aangekomen op Lampedusa. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er ruim 4.000.

“Nu het weer beter wordt zullen er nog meer mensen komen”, voorspelt burgemeester Salvatore Martello. “Het wordt tijd dat we de discussie over de migratiekwestie opnieuw op de agenda zetten.”

“Nu miljoenen Italianen kampen met moeilijkheden, kunnen we niet zorgen voor duizenden illegale migranten”, reageerde Lega-voorzitter Matteo Salvini op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “In één dag 1.200 migranten aangekomen op Lampedusa”

  1. Buitengrenzen dicht voor asielkolonisten die niet beschikken over een geldig inreisvisum. Fort Europa is ONS legaat aan ONZE telgen. Nergens en nooit voorheen in heel de wereldgeschiedenis werd eigen territorium zo dol verkwanseld ter omvolking zonder het allerminste respect voor de eigen nazaten.

  2. Het betreft hier illegale migratie en de Europese deelstaten moeten het illegaal binnendringen op hun grondgebied niet alleen strafbaar maken met zware boetes en correctionele straffen, maar de daders eveneens uitsluiten van elke procedure er toe strekkende een verblijfsvergunning te verwerven. In afwachting van hun uitwijzing moeten ze geïnterneerd worden in gesloten kampen alwaar ze arbeid moeten verrichten ter compensatie voor de onkosten van hun tijdelijk verblijf in afwachting van het gedwongen vertrek.

  3. Gelijk heeft hij.
    Men zorgt eerst voor zijn eigen gezin, door toe te zien dat ze deftig kunnen eten, deftig gekleed zijn etc. vooraleer je een ander helpt.
    Prioriteiten.

Plaats een reactie

Delen