EU-commissaris: "500 miljard euro nodig voor kerncentrales"

De kerncentrale van Doel. Photo News

Uncategorized

Israël voert raketaanval uit op perskantoren in Gazastrook: gebouw ingestort

Anton Schelfaut

Het Israëlische leger heeft zaterdag een raketaanval uitgevoerd op een gebouw in de Gazastrook met kantoren van het Amerikaanse persbureau AP (Associated Press) en de Qatarese nieuwszender Al Jazeera.

De eigenaar van het gebouw zou op voorhand gewaarschuwd zijn, waardoor mensen uit de toren konden worden geëvacueerd. Na de raketaanval is het gebouw volledig ingestort.

Het dertien verdiepingen tellende gebouw werd door meerdere raketten vernield. “Bommen kunnen op ons kantoor vallen. We zijn de trappen vanop de elfde verdieping afgerend en zien het gebouw nu van ver”, had Fares Akram, een correspondent voor AP in de Gazastrook, kort voor de raketaanval geschreven op Twitter.

“Een Israëlische aanval heeft de toren vernield”, schreef Jon Gambrell, een journalist van het Amerikaanse persbureau AP, op Twitter. “Het leger verwittigde de eigenaar van de toren met de lokalen van AP dat het gebouw het doelwit van een aanval zou zijn”, had hij kort daarvoor getwitterd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen