Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

MR-partijgebouw beklad met ‘Free Palestine’

Anton Schelfaut

Het MR-partijhoofdkwartier aan de Brusselse Gulden Vlieslaan is vrijdagavond beklad met pro-Palestijnse graffiti. Partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez laakt de actie via Twitter. Hij legt de verantwoordelijkheid bij degenen die het Israëlisch-Palestijnse conflict misbruiken voor politieke doeleinden.

“Het resultaat wanneer onverantwoordelijke opportunisten dwazen ophitsen en manipuleren! De verantwoordelijkheid van degenen die het conflict voor politieke doeleinden gebruiken, is onweerlegbaar. De MR zal de vernietiging van onze samenleving door communitarisme niet toestaan”, schrijft Georges-Louis Bouchez op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Opbod aan de linkerkant

“Ik houd voor dit soort zaken degenen verantwoordelijk die het Israëlisch-Palestijnse conflict en het dragen van een hoofddoek gebruiken voor verkiezingsdoeleinden”, zegt hij in een reactie aan Le Soir. “Dit is wat er kan gebeuren als mensen worden opgehitst. Vandaag zijn het tags, en morgen, wat dan? Ik hoor dat er dit weekend demonstraties zijn, ik kan alleen maar hopen dat alles rustig zal verlopen. We kunnen niet ontkennen dat over deze materie aan de linkerkant een opbod bezig is tussen de PTB, Ecolo en de PS.”

Het is volgens Bouchez geen toeval dat “de partij die een redelijke afstand bewaart tussen de tegengestelde kampen” het doelwit was. “Als wij de vrede een kans willen geven, moeten wij oppassen ons niet aan de kant van de ene of de andere partij te scharen. Ik betreur extreme standpunten, vooral in een land als België. Ons land heeft de traditie een evenwichtige consensus te zoeken inzake internationale vraagstukken”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “MR-partijgebouw beklad met ‘Free Palestine’”

  1. Gelooft die vent zijn eigen onzin nog? België het land van de “consensus” !Behalve als het in ’t nadeel der Franstaligen is natuurlijk dan is de consensus niet zo snel gevonden! Wat een windhaan.. Blijkbaar het handelsmerk van de Liberalen tegenwoordig ,Lachaert Bouchez..

  2. Wat Bouchez betreft,in de tijd waarin we vandaag leve is het no donne dat een politicus van zijn formaat
    die het ganse land bestrijkt de taal van de meerderheid van de bevolking onmachtig is dit is een groot gebrek aan respekt,om niet te spreken van het financiele luik.
    ,

Plaats een reactie

Delen