De Israëlisch-Libanese grens (Shutterstock)

De Israëlisch-Libanese grens (Shutterstock)

Uncategorized

Ook vanuit Libanon raketten afgevuurd op Israël

Pieter Van Berkel

Maandag werden vanuit Libanon zes projectielen afgevuurd op het noorden van Israël. Vermoedelijk zit een Palestijnse splintergroepering – dus niet Hezbollah – achter de aanval.

Het Israëlische leger sloeg terug door een 22-tal artilleriegranaten af te vuren op Libanees grondgebied. Er werd geen melding gemaakt van slachtoffers of schade. De beschietingen lijken vooralsnog niet de opening van een nieuw front in het conflict in te luiden.

De United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) had raketvuur waargenomen vanuit de omgeving van Rashaya al Foukhar in Zuid-Libanon. “Het hoofd van de UNIFIL heeft onmiddellijk contact opgenomen met zijn collega’s in het Libanese en Israëlische leger en heeft er op aangedrongen maximale terughoudendheid te betrachten om escalatie van de situatie te voorkomen”, klinkt het in een verklaring. “Het Israëlisch leger heeft het vuren nu gestaakt. De situatie in het gebied is nu rustig.”

Het is het tweede incident van zijn soort in een week tijd. Op donderdag werden drie raketten vanuit Libanon afgevuurd. De projectielen vielen in de Middellandse Zee en maakten geen slachtoffers. Het Libanese leger arresteerde toen prompt enkele vermoedelijke daders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen