‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Opschudding over filmpjes van politieoptreden na La Boum 2

Anton Schelfaut

Op sociale media is zondag opschudding ontstaan over twee filmpjes van het politieoptreden bij La Boum 2 in het Ter Kamerenbos. Daarbij worden mensen hardhandig aangepakt door de oproerpolitie. De politie laat weten dat ze de beelden onderzoekt.

Bij het ene filmpje is te zien hoe een man door een politiehond aan de arm over de grond wordt gesleurd. Vervolgens krijgt hij een trap op de borst van een agent. In het tweede filmpje wordt een vijftal jongeren hardhandig aangepakt door de oproerpolitie. Sommigen krijgen een lading pepperspray in het gezicht.

Verlinden: “Te vroeg om een oordeel te vellen”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verdedigt het politieoptreden van gisteren. “Ze zijn zeer preventief te werk gegaan”, zegt ze in een reactie aan VRT NWS. “Ze hebben eerst de mensen gevraagd om terug naar huis te keren. Toen wat relschoppers met elkaar zijn beginnen te vechten en ook geweld gebruikten tegen de politie, hebben ze doortastender opgetreden om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand zou lopen.”

“Ik heb veel vertrouwen in de politie en het oordeel dat ze vellen”, benadrukt ze. “Op dit moment heb ik geen informatie om te besluiten dat de politie buitensporig geweld zou hebben gebruikt.”

“Het is te vroeg om een oordeel te vellen, maar het spreekt voor zich dat we dit gaan analyseren”, zegt Verlinden over de filmpjes. “We gaan bekijken of het geweld dat gepleegd is door zowel de relschoppers als de politie aangepast was.”

(Lees verder onder de tweets.)

Close: “Vrijheid van provocatie”

Ook Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wil eerst het onderzoek afwachten. Bij RTL verdedigde hij wel de massale inzet van politieagenten. De burgemeester gaf de politie het bevel om in te grijpen toen agenten werden aangevallen, publieke ruimte werd vernield en er gevechten ontstonden tussen de deelnemers.

In dat soort omstandigheden is het de taak van de burgemeester om de orde te herstellen, aldus Close. “We wisten dat er problemen zouden zijn. Er waren sterke maatregelen nodig.” Volgens hem stond La Boum 2 in het teken van “een vrijheid van provocatie”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Opschudding over filmpjes van politieoptreden na La Boum 2”

  1. Prachtig politie optreden, al jaren niet zo veel actie meer gezien in films. Nu is het weer wachten op de volgende keer. Ik koop vandaag de Popcorn nog in want van politie RTV wil ik niets missen.

  2. Ik heb op die filmpjes alleen maar geweld van de politie gezien. Het buitensporig aantal agenten was duidelijk aanwezig om te provoceren. De filmpjes tonen duidelijk aan dat het geweld buitensporig was, wat kakelkip Verlinden ook mag beweren. Het doet me deugd te zien dat de jeugd rebelleert tegen de talrijke idiote maatregelen van deze corona-dictatuur. Ik begrijp niet wat al die linkie-winkies dit nu plots veroordelen. Dit past toch duidelijk in hun mei ’68 fantasie. Deze jongeren, niet te verwarren met poco-pers “jongeren”, zijn de ware helden.

  3. Manu militari beenharde repressie tegen anarchistische onverlaten getuigt van pragmatische aanpak die dient te primeren op politiek-correct ontaard woke wanbeleid ter zake ! Permissiviteit is al te lang als vermeende “verdraagzaamheid”(sic) gecamoufleerd gebleven door desinformatie en PoCo-propaganda.

Plaats een reactie

Delen