(Shutterstock)

(Shutterstock)

Binnenland politiek

Slechts 18 procent Vlamingen tevreden over aanpak coronacrisis

Pieter Van Berkel

Slechts 18 procent van de Vlamingen is tevreden over de aanpak van de coronacrisis. Dat blijkt uit de Covid-19-bevraging van Statistiek Vlaanderen. 30 procent geeft expliciet aan niet tevreden te zijn. 44 procent vindt de aanpak goed noch slecht.

Mannen zijn over het algemeen kritischer dan vrouwen, zo blijkt uit de bevraging. 33 procent van de mannen vindt dat de coronacrisis slecht werd aangepakt, tegenover 26 procent van de vrouwen.

Jongeren vinden de aanpak over het algemeen slechter dan ouderen. 40 procent van de 18 tot 24-jarigen vindt de aanpak slecht. Bij 75-plussers is dat slechts 18 procent.

De negatieve beoordeling van het overheidsoptreden daalt dus met de leeftijd, maar pas vanaf 65 jaar ligt het aandeel dat de overheidsaanpak als goed beschouwt, hoger dan het aandeel dat de aanpak slecht vindt.

37 procent van de mensen die inwonen bij ouders vinden dat de crisis slecht werd aangepakt. Slechts 9 procent van hen vindt dat de crisis goed werd aangepakt. Bij personen die met een partner en kinderen samenwonen is 34 kritisch voor de corona-aanpak. Bij alleenstaande ouders is dat 31 procent. Alleenwonenden of mensen zonder kinderen zijn minder kritisch.

Hoewel de aanpak van de overheid kritisch beoordeeld wordt, denkt 72 procent van de bevraagden dat de opgelegde maatregelen helpen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Ook hier zijn ouderen vaker overtuigd. 80 procent van de 65-plussers denkt dat de maatregelen doeltreffend zijn. Bij de 18- tot 24-jarigen is dat 63 procent. Dat aandeel neemt ook toe met het scholingsniveau: bij de laaggeschoolden is 65 procent van mening dat de richtlijnen helpen, bij de hooggeschoolden gaat het om 83 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Slechts 18 procent Vlamingen tevreden over aanpak coronacrisis”

  1. Eens komt de waarheid over de plandemie uit evenals de echte redenen waarom een dergelijke politiek werd gevoerd.
    op dat moment zullen vrijheidsberovingen niet meer helpen om aan de woede van de bevolking het hoofd te bieden.

Plaats een reactie

Delen