Veerle Heeren. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10823425-004

Veerle Heeren. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10823425-004

Uncategorized

Veerle Heeren (CD&V) houdt voet bij stuk en weigert op te stappen

Ruben Notteboom

De gemeenteraad in Sint-Truiden was heftig. De oppositie is kwaad omdat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) ervoor zorgde dat zij samen met enkele anderen onterecht gevaccineerd werden. Dat zorgde al voor een hevige reactie. Vlaams Belang eiste eerder al haar ontslag. N-VA is boos. Een 74-jarige man diende klacht in tegen het vaccinatiecentrum omdat hij geen Pfizer kon krijgen omdat het vaccin hoogstwaarschijnlijk naar de buurman van Heeren ging. Gert Stans (Vooruit) vindt dat Heeren “het morele gezag mist om Sint-Truiden door de rest van de coronacrisis te leiden.” Toch houdt ze voet bij stuk en weigert ze om af te treden.

Ik wil graag horen dat de burgemeester schuldbesef heeft en dat ze begrijpt dat het te ver gaat wat ze gedaan heeft. Maar ik denk niet dat dat het geval zal zijn,” vertelt Gert Stans aan HLN.

Het verhaal van Veerle Heeren

Veerle Heeren (CD&V) bevindt zich al een tijdje in moeilijke wateren. Ze wordt ervan beschuldigd dat ze zichzelf stiekem heeft laten vaccineren. Daarnaast zorgde ze er naar verluidt ook voor dat haar familie, vrienden en buren ook sneller konden worden gevaccineerd. Eerst ontkende ze het, maar nu gaf ze het ondertussen min of meer toe. Ze blijft echter volhouden dat het terecht is.

Eerder reageerde Vlaams Belang al zeer scherp. “Deze zelfbedieningspolitiek in Sint-Truiden is absoluut onaanvaardbaar”, zegt Roosmarijn Beckers van Vlaams Belang Sint-Truiden,. “Dit is cliëntelisme van een soort waar we van hoopten dat we er in Vlaanderen allang vanaf waren. Het enige juiste gevolg is dat Veerle Heeren de eer aan zichzelf houdt en ontslag neemt.”

De N-VA kan er ook niet mee lachen. Ook voor de coalitiepartners is het tijd dat “de show ophoudt”. Dat zegt N-VA Eerste Schepen Jelle Engelbosch vandaag aan PAL NWS“Onze positie zal afhangen van de manier waarop ze haar verdediging voert tijdens de gemeenteraad. Uit de antwoorden daar zal blijken of we het vertrouwen blijven behouden in Veerle Heeren. Wat voor mij wel duidelijk is. Na vanavond mag het stoppen: het verhaal heeft intussen lang genoeg geduurd en aangesleept, klinkt het. 

De burgemeester geeft enkele feiten toe, maar ontkent dat het corruptie is

Ze geeft wel toe dat ze 13 namen uit haar omgeving heeft doorgegeven, maar niet dat dat voor problemen zorgde noch dat dat onterecht gebeurd is. “Ik heb het gedaan om het vacinatiecentrum te helpen in de zoektocht naar kandidaat-invallers”, zegt ze. “Geen enkele Truienaar heeft hierdoor een vaccin gemist.” “Ik kreeg de vraag omdat ik dagelijks aanwezig was in het vaccinatiecentrum en werd niet anders behandeld dan de andere vrijwilligers“, vertelt ze op de gemeenteraad volgens VRT.

Ze beweert dat “er bijna 1.000 vaccins dreigden verloren te gaan” en dat ze daarom stappen ondernam “zodat geen enkel vaccin voor niets zou zijn geweest.” Daarom heeft ze naar eigen zeggen kandidaat-invallers voorgedragen. Ze zegt dat het niet om medewerkers ging, maar om mensen waaraan ze meteen moest denken. Volgens VTM NIEUWS is echter het volledige kabinet van Heeren gevaccineerd, al was dat naar verluidt niet op haar initiatief.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Veerle Heeren (CD&V) houdt voet bij stuk en weigert op te stappen”

  1. Dat ze “zichzelf ” als kandidaat heeft voorgedragen had zeker niet mogen gebeuren, alsook de mensen aan wie ze dacht. Een voorbeeld dat ambtenaren zich weer privileges voordragen. Zo iemand kan beter de eer aan zichzelf houden en aftreden. Dit hoort niet

Plaats een reactie

Delen