(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Voormalig politieagent: “Waarom heeft Engelse politie favorieten?”

Sonja Dahlmans

De voormalige Engelse politieagent Harry Miller schrijft in een brief op de site van International Christian Concern dat de Engelse politie “favorieten” heeft. Waarom, vraagt hij, mag je mormonen (religieuze groep) wel bespotten, maar moslims niet?

Waarom staat de politie er gewoon bij te kijken wanneer klimaatactivisten ramen van winkels inslaan met een hamer, maar wordt een christelijke predikant gearresteerd? “Je wordt in de gevangenis gegooid voor het lezen uit het Bijbelboek Genesis”, schrijft Miller, “maar voor hamer zwaaiende strijders uit de milieusekte is het een prachtige tijd.”

“Het arresteren van straatpredikanten resulteert simpelweg niet in jihad”, schrijft Miller. Toch worden volgens hem straatpredikanten gearresteerd omdat zij de openbare orde zouden verstoren, wanneer zij conservatief christelijke standpunten verkondigen. Maar die gevoeligheden verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer het bijvoorbeeld Greta Thunberg is die het vergaan van de wereld predikt. Dan krijgen zulke demonstranten een uitnodiging om thee te drinken bij prins Charles.

“Natuurlijk zijn sommige conservatieve standpunten in strijd met de seculiere maatschappij”, beargumenteert Miller. “Maar wat zou dat? De vraag is niet of die conservatieve boodschap in strijd is met de publieke opinie, maar of deze is toegestaan binnen de wet.”

Miller zelf werd in 2019 aangeklaagd voor het schrijven van ’transfobe’ tweets. Hij werd daarvan vrijgesproken. Volgens hem gaat het land richting een Orwelliaanse staat en gebruikt de politie het boek 1984 als een handboek. Miller verklaarde tevens dat de vrijheid van meningsuiting ernstig onder druk staat in Engeland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Voormalig politieagent: “Waarom heeft Engelse politie favorieten?””

  1. Die religek werd gewoon beetje verder afgezet. VEEL erger is de DUIZENDEN verkrachte meisjes in de UK die niet werden geloofd of waarvan de klachten werden geseponeerd omdat de daders PAKI moslims waren

Plaats een reactie

Delen