Melissa Depraetere (Photonews)

Melissa Depraetere (Photonews)

Uncategorized

Vooruit vraagt snel hoorzittingen over wetsvoorstel om verbod op privémilities uit te breiden

Pieter Van Berkel

Vooruit-fractieleidster Melissa Depraetere vraagt met spoed hoorzittingen over het wetsvoorstel van haar partij om het verbod op privémilities uit te breiden.

Vooruit en PS willen het verbod op privémilities uitbreiden naar “alle groeperingen die oproepen tot geweld, discriminatie en haat”. Volgens de socialisten is het wetsvoorstel gedateerd omdat het vooral parades op straat viseert, zonder oog te hebben voor boodschappen op het internet.

“Met dit voorstel gaan we de strijd aan tegen terrorisme, in welke vorm dan ook”, zegt Depraetere.

Normaal zou het voorstel dinsdag besproken worden in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Naar aanleiding van de zaak-Conings vraagt Depraetere nu om snel hoorzittingen te organiseren. Het voorstel staat volgende week dinsdag opnieuw op de agenda van de Commissie. De verschillende fracties kunnen nog voor het einde van de week hun suggesties voor de hoorzittingen doorgeven. De Raad van State heeft volgens Depraetere al een positief advies uitgebracht op de tekst.

“De laatste dagen organiseerden verschillende van deze groeperingen haatzaaiende steunacties voor de verdwenen militair. Zo was er gisteren nog een bommelding bij de kantoren van DPG media. De militair was zelf ook actief in verschillende extreme groeperingen, waaronder ‘Vlaams Legioen'”, klinkt het. “Dit is toch het ultieme bewijs dat we zo’n organisaties moeten kunnen ontbinden?”

“Minister Dedonder verweet vorige week in de Kamer de N-VA al jarenlang de haat te voeden”, reageert N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover op Twitter. “Volgende logische stap, de N-VA verbieden neem ik aan? Allez Vooruit!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Vooruit vraagt snel hoorzittingen over wetsvoorstel om verbod op privémilities uit te breiden”

  1. Al te gretig groepen binnen de samenleving, louter omwille van gedachtengoed, viseren en proberen sanctioneren, cultiveert ressentiment dat op termijn als een boemerang werkt.
    Wie is nog bezig met politiek die de samenleving als geheel dient ?
    De opeenstapeling van regeltjes leidt tot bekrompenheid en ergernis.
    Deconstructivisme van de samenleving. Jammer.

    PDW

Plaats een reactie

Delen