Exclusief voor abonnees

Amnestie voor verzetshelden

Piet Van Nieuwvliet

60 jaar geleden gingen in Zuid-Tirol 46 elektriciteitsmasten tegen de grond. De actie van militante Zuid-Tiroolse nationalisten, die bekend staat onder de naam ‘Feuernacht’, startte in de nacht van 11 op 12 juni met een bomaanslag in Bozen, en werd gevolgd door ontploffingen overal in dit Duitssprekende gebied dat door Italië werd ingelijfd. Het doel ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen