(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Franse ploeg knielt dan toch niet voor BLM na massaal protest

Pieter Van Berkel

Het Franse nationale elftal heeft een paar uur voor de EK-wedstrijd tegen Duitsland besloten om dan toch niet te knielen voor Black Lives Matter. Aanvankelijk waren ‘les Bleus’ van plan dat wel te doen, maar er kwam massaal protest op de plannen.

Kort nadat de Franse ploeg aankondigde te zullen knielen verscheen de hashtag #BoycotLesBleus op Twitter. De kwestie zorgde voor verdeeldheid tussen voor- en tegenstanders. Met name rechtse politici en opiniemakers waren niet opgezet met de geplande knieval.

Uiteindelijk besliste de Franse ploeg om dan toch niet te knielen. De kwestie zou voor teveel verdeeldheid zorgen. “Als we het dan toch doen, moeten alle landen het doen met de steun van de UEFA”, vindt kapitein Hugo Lloris. “Dat is het geval in de Premier League, waar de beweging eensgezind en verenigd is geweest. Bij deze wedstrijd is dat minder het geval.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Franse ploeg knielt dan toch niet voor BLM na massaal protest”

  1. Daar zitten 5 zwarte ballenstampers bij die meer verdienen op een week dan de gemiddelde blanke Fransman in een jaar. En dan nog willen beweren ; zwart leeft slechter. Begrijp wie kan.

  2. Schatrijke zwarte pottenstampers die knielen voor een marxistische beweging waarvan de leidster Patrice Cullors miljoenen dollars aan vastgoed heeft en onlangs nog een stulpje kocht van 1,4 miljoen$ in Topango Canyon LA waar 88% van de bewoners blank zijn!Ze geeft les aan het Prescott College te Arizona en staat onder contract bij Warner Brothers.Beetje hypocriet toch…

Plaats een reactie

Delen