Kleedhokjes. Foto Shutterstock.

Kleedhokjes. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Jaar cel met uitstel voor Wiedse V.R. die babysitter en twee kinderen filmde in kleedhokje

Ruben Notteboom

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een twintiger, Wiedse V.R., veroordeeld tot een jaar cel met uitstel onder voorwaarde en een schadevergoeding van 2.250 euro. Hij heeft een babysitter gefilmd die met twee jonge kinderen in een pashokje zich aan het omkleden was. Hij zou met zijn gsm beelden gemaakt hebben.

Op 23 juli 2020 werd Femke L. met twee jonge kinderen gefilmd terwijl ze zich aan het omkleden waren in een kleedhokje. Ze merkte plots het telefoontoestel van de dader op onder de rand van het aanpalend kleedhokje. De feiten speelden zich af in zwembad Sportoase.

“Geen seksuele doelen”

De dader zette het onmiddellijk op een lopen, maar werd door camerabeelden geïdentificeerd als Wiedse V.R., een jonge twintiger uit Leuven. Hij ontkende eerst de feiten en beweerde zelfs dat zijn gsm gestolen was. Op camerabeelden was echter te zien dat hij zijn telefoon voor het verhoor in struiken had verstopt.

Uiteindelijk gaf hij de feiten toe. Hij beweert zelf dat hij geen slechte bedoelingen had met Femke of met de kinderen. Hij zou het “alleen maar voor de kick gedaan hebben zonder seksueel doel.” Dat laatste beweert ook het psychiatrische verslag. Er is echter een hoge kans op recidive gedrag. Daarom kreeg hij een jaar cel met uitstel en voorwaarden voor de komende 5 jaar.

5 jaar voorwaarden voor Wiedse V.R.

Hij moet zich laten begeleiden, zowel psychologisch, psychiatrisch als met geneesmiddelen. Daarnaast mag de politie de komende 5 jaar op elk moment vragen om zijn internetactiviteit te controleren. Hij moet dan onmiddellijk toegang verlenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Jaar cel met uitstel voor Wiedse V.R. die babysitter en twee kinderen filmde in kleedhokje”

Plaats een reactie

Delen