(Shutterstock & ODNI)

(Shutterstock & ODNI)

Uncategorized

Amerikaanse overheidsdienst maakt jaarrapport diverser met stockfoto’s en slechte photoshop

Pieter Van Berkel

Een Amerikaanse overheidsdienst gebruikte een stockfoto met “multicultureel kantoorpersoneel” als omslagfoto voor zijn jaarlijks diversiteitsrapport, en photoshopte daarop op amateuristische wijze stockfoto’s van een blinde man en een vrouw in een rolstoel.

Het ‘Office of the Director of National Intelligence’ (ODNI) is een Amerikaanse overheidsdienst die aan het hoofd staat van en toezicht houdt op de verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten. Het overheidsagentschap publiceerde donderdag een demografisch jaarrapport over het aanwerven van minderheden, vrouwen en gehandicapten bij de Amerikaanse inlichtingendiensten.

De foto die op de voorpagina van het verslag prijkt werd echter op hoongelach onthaald. De afbeelding bestaat uit een slecht gephotoshopte collage van verschillende stockfoto’s.

De hoofdfoto is terug te vinden op Shutterstock, onder de titel ‘portret van multicultureel kantoorpersoneel in de lobby‘. Op die foto werd een andere stockfoto van een blinde man met een geleidehond (‘blinde jongeman met geleidehond op witte achtergrond‘ op alamy) geplakt. De kleur van het pak van de blinde man werd veranderd en er werd op amateuristische wijze een schaduw toegevoegd aan de foto.

Op de andere kant van de afbeelding werd een stockfoto van een vrouw in een rolstoel geplakt (‘mooie zakenvrouw met tabletcomputer in rolstoel op witte achtergrond‘ op alamy).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen