Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Conner Rousseau: “Covid Safe Ticket is de oplossing voor grote én kleine evenementen”

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil het Covid Safe Ticket gebruiken voor grote én kleine evenementen. Dat heeft hij vrijdag gezegd in De Wereld Vandaag op Radio 1.

Rousseau organiseerde vrijdag het Walhalla Festival in Sint-Niklaas. Op dat testevenement waren zo’n 800 personen aanwezig. “Wij zijn voor het gebruik van het Ticket op kleinere evenementen. Vooruit is daar voor. Ik ben daar zelf ook voor. Ik zie het nu langs de twee kanten. Met Vooruit in de regering, maar nu ook als organisator. En ik zie nu ook wel wat die regels in de praktijk betekenen. Wij gebruiken hier vandaag het Ticket en dat werkt. Het gaat super vlot”, verklaarde hij vrijdag aan Radio 1. “We hebben alleen nog niet iedereen in de regering kunnen overtuigen. Dat is jammer.”

In Frankrijk heb je binnenkort een ‘pass sanitaire’ nodig om bijvoorbeeld de horeca te bezoeken, maar dat vindt Rousseau te verregaand. “Laat het ons eerst voor evenementen proberen en dan evalueren. Mensen zeggen wel: gaan we niet naar een pasjesmaatschappij? Wel, we zitten nog altijd in fucking coronatijd. Het is niet zo dat het weg is. Hopelijk hebben we ze dankzij vaccinatie op termijn niet meer nodig. Het is ook maar een tussenfase. Maar zolang we het nodig hebben, zou ik het graag gebruiken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Conner Rousseau: “Covid Safe Ticket is de oplossing voor grote én kleine evenementen””

  1. Dat ze hun ‘paske’ steken waar de zon niet schijnt, ik blijf wel rustig thuis,en het is nog goedkoper ook tegenover de woekerprijzen dat sommige durven hanteren.

Plaats een reactie

Delen