Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

De Sutter (Groen) wilde vergoeding voor eigen appartement in Brussel

Anton Schelfaut

Groen-vicepremier Petra De Sutter kreeg vorig jaar bijna een compensatie van 500 euro per maand, voor een appartement in Brussel waar ze zelf eigenaar van was. Dat meldt L’Echo. De Sutter trok die aanvraag uiteindelijk wel in.

Negen van de 20 regeringsleden beschikken over een dienstappartement of vertrek waar zij kunnen overnachten na late vergaderingen. De premier heeft de Lambermont, terwijl ministers Sophie Wilmès (MR), Karine Lalieux (PS), Vincent Van Peteghem (CD&V), Annelies Verlinden (CD&V) en Ludivine Dedonder (PS) beschikken over een appartement op hun kabinet, net als staatssecretarissen Meryame Kitir (Vooruit) en Matthieu Michel (MR). Voor David Clarinval (MR) huurt de Regie der Gebouwen een appartement.

De Sutter woont in het Oost-Vlaamse Horebeke. Ze had zelf al een appartement in Brussel en informeerde bij haar aantreden als minister naar een eventuele compensatie. De Regie der Gebouwen gaf groen licht, waarna de kwestie ter definitieve goedkeuring op de agenda van de ministerraad terechtkwam. Dat agendapunt werd uiteindelijk geschrapt. “Als dat al bekeken werd, dan is het in ieder geval niet meer aan de orde”, laat haar woordvoerder weten aan L’Echo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “De Sutter (Groen) wilde vergoeding voor eigen appartement in Brussel”

  1. Zo kennen we ze, de politiekers, en al zeker de LB… gemeenschap.
    Profiteren tot en met.
    Moet je eens kijken hoe de berichtgeving in de reguliere ‘verslaggeving’ hierover wordt verdraaid, daar wordt beweerd dat Peter de Sutter ‘het aanbod’ voor de vergoeding van het appartement zou ‘geweigerd’ hebben.

  2. Dat zijn dan de mensen , die ons verbieden, duurdere elektro, IS-likkers, belastingen, taksen, …… met de volledig steun van de 4de macht, de woke-pers. Groen = bah = nul oplossingen op termijn.

  3. eddy,ik heb dat ook vastgesteld,hopelijk worden al deze artikelen bekend gemaakt bij nij nieuwe verkiezingen,we moeten ze blijven oprakelen zodat de Vlaamse burgers het niet vergeten.

  4. een regelrechte schande, en dan zijn er hier nog idioten die vinden dat ze er ook ‘recht’ op heeft, net zoals meerdere andere excellenties die geen ‘buitenverblijf’ in Brussel bezitten. of waarvan het niet geweten is, dat kan ook natuurlijk. het profitariaat van zowel de laagste tot in de hoogste regionen wordt de ondergang van dit land!

  5. Wat is hier nu zo verkeerd? Als zij haar eigen appartement ( in eigendom) gebruikt om occasioneel te overnachten kan ze dat niet verhuren. Waarom mag zij daar dan niets voor in de plaats krijgen?

  6. voor geld danst de beer !!! ongelooflijk, een appartementje om eens te blijven slapen, maar honderden mensen in Wallonie hebben zelfs geen stoel meer om op te zitten… schaam jullie dood !!! vuile rotregering !!

  7. Waar wonen/werken de provinciegouverneurs zoal?

    Een gouverneur heeft normaal recht op een ambtswoning. Maar omdat de provincie daar geen gepast gebouw voor heeft, blijft gouverneur Berx gewoon wonen waar ze woont. Voor dat ongemak krijgt ze wel een maandelijkse vergoeding van 1.735 euro.
    (De Morgen 31 maart 2009)
    En Berx is vast niet de enige gouverneur die de eigen woning verhuurt aan de staat om ze als ambtswoning te gebruiken.

Plaats een reactie

Delen