Afbeelding is illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding is illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Duitsland: IS-weduwe krijgt minimale straf, ondanks tot slaaf maken van Jezidi-vrouwen in IS-kalifaat

Niels Geerinck

In Duitsland werd een IS-weduwe veroordeeld tot een celstraf van slechts 4 jaar. De Duits-Tunesische vrouw verbleef sinds 2014 in het kalifaat, alwaar ze 2 Jezidi-vrouwen tot slaaf gemaakt had.

De 37-jarige Omaima A. trok in 2014 richting het door IS opgerichte kalifaat in Syrië. Daar trouwde ze met de terrorist en rapper Denis Cuspert alias “Deso Dogg”. Niet veel later maakte het echtpaar 2 Jezidi-vrouwen tot slaaf nadat deze ontvoerd werden door de terroristische organisatie.

Richting Raqqa

De vrouw begaf zich met haar toenmalige man en 3 kinderen richting het IS-kalifaat in Raqqa, Syrië. Haar eerste echtgenoot liet daar in 2015 het leven, later hertrouwde ze met Denis Cuspert.

Cuspert stond al geruime tijd gekend als ronselaar voor IS en werd verdacht van het actief deelnemen en filmen van onthoofdingen van -westerse- gevangenen. Hij kwam om bij een luchtaanval op Deir al-Zour in 2018.

Slavernij

Donderdag moest de vrouw verschijnen voor het Hooggerechtshof. Daar werd ze veroordeeld voor het helpen en medeplichtig zijn aan een misdaad tegen de menselijkheid, in de vorm van slavernij. In oktober vorig jaar werd ze al veroordeeld omdat ze lid was van een terroristische organisatie. Daarvoor kreeg ze een celstraf opgelegd tot 3,5 jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Duitsland: IS-weduwe krijgt minimale straf, ondanks tot slaaf maken van Jezidi-vrouwen in IS-kalifaat”

  1. Die rechter had de verkeerde champignon gegeten zeker? Over een tijdje maakt deze vrouw westerse vrouwen tot slaaf. Het verwonderd mij dat de linkse elite nog geen geld bied ter ondersteuning van hun projecten…

  2. De vrouwen die de debiele vivaldi terughaald zullen waarschijnlijk nog minder streng gestraft worden, beloven dat ze niks zullen doen en ze mogen naar huis (door ons betaald)

Plaats een reactie

Delen