De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Groot-Brittannië: Coronamaatregelen maandag officieel van tafel

Niels Geerinck

Maandag mogen in Engeland alle coronamaatregelen van tafel. Het land schaft dan officieel alle regels af. Mensen hoeven geen masker meer te dragen en ook de afstandsregels zijn niet meer van toepassing. De Britse premier Boris Johnson roept de Engelsen alsnog op tot voorzichtigheid.

De Britse premier roept ondanks het afvoeren van de maatregelen op tot voorzichtigheid. Hij vertrouwt erop dat de Engelsen zelf de risico’s van besmetting kunnen inschatten. “Wees alstublieft voorzichtig en begin de volgende versoepelingsfase met respect voor anderen en voor de risico’s die de ziekte blijft inhouden”, aldus Johnson.

Reizigers wel nog in quarantaine

Doorheen Groot-Brittannië blijft de quarantaineplicht voor reizigers wel nog steeds gelden. Reizigers die vanuit Frankrijk komen moeten 5 tot 10 dagen in quarantaine, zelfs al zijn ze volledig gevaccineerd. Ook andere buitenlandse reizen blijven onderworpen aan quarantaine- en testvereisten. Het geldt niet voor vrachtwagenchauffeurs.

“Nu de beperkingen maandag in het hele land zijn opgeheven, zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat internationaal reizen zo veilig mogelijk wordt uitgevoerd en onze grenzen te beschermen tegen de dreiging van varianten”, zei minister van Volksgezondheid Sajid Javid. “Quarantaine voor aankomsten uit Frankrijk was een voorzorgsmaatregel. Terwijl we de nieuwste gegevens blijven beoordelen en de ontwikkelingen van de Beta-variant volgen”, aldus het Britse ministerie van Volksgezondheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen