Frankrijk voert transgender op als "inspirerende vrouw uit Malta"

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Hilde Crevits (CD&V) schrapt subsidie voor opleiding kaartleggen

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft 26 diensten uitgesloten van de zogenaamde kmo-portefeuille. Daardoor komen verschillende opleidingen, waaronder bachbloesemtherapie, hypnose en kaartleggen, niet langer in aanmerking voor de subsidies die de Vlaamse overheid aan kmo’s toekent.

Vorig jaar maakten bijna 60.000 ondernemers gebruik van de kmo-portefeuille. Zij krijgen jaarlijks maximaal 7.500 euro steun voor opleidingen en adviezen “die de kwaliteit van de onderneming verbeteren”. Kleine ondernemingen kunnen tot 30 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen. Voor middelgrote ondernemingen is dat tot 20 procent. In totaal gaat het jaarlijks om zo’n 40 miljoen euro.

Crevits wil het systeem efficiënter maken en de kwaliteit verbeteren. “Daarom moeten we ook een selectie maken van opleidingen die we kunnen steunen”, ­legt ze uit. Naast opleidingen zoals pendelen, sjamanisme of astrologie krijgen ook thema’s als teambuilding en netwerksessies geen subsidies meer. “Als het over inhoud gaat, komen ze wel nog in aanmerking”, meldt het kabinet-Crevits. “Maar niet om een dag te gaan kajakken of een exotische trip te maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Hilde Crevits (CD&V) schrapt subsidie voor opleiding kaartleggen”

  1. Subsidies zijn de grootste onzin die er bestaat. Allemaal weggesmeten belastinggeld waarbij het wegsmijten zelf ook nog eens belastinggeld kost in de vorm van een uitgebreide administratie. Subsidiëring is evenwel de enige bevoegdheid van de Vlaamse regering. En dat na zes staatshervormingen!

Plaats een reactie

Delen