Ruslandkenner Yvan Vanden Berghe: "Acties Poetin bijzonder irrationeel"

Ruslandkenner Yvan Vanden Berghe. Foto: SCEPTR

Binnenland politiek

Illegalen stoppen met hongerstaking

Simon Segers

Een van de groepen illegalen, die al sinds 23 mei een hongerstaking houdt om een collectieve regularisatie af te dwingen bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Theo Francken (N-VA) vraagt zich op Twitter af wat de beweegredenen zijn voor een plotse stop van de actie.

Op enkele honderden meters van de Begijnhofkerk, waar veel van de illegalen verbleven, is een neutrale zone waarnaar ze zich morgen zouden verplaatsen. De actievoerders in de ULB en de VUB blijven voorlopig wel doorgaan. Mahdi laat op Twitter weten dat hij opgelucht is: “Dit was voor mij geen strijd tegen mensen, maar wel voor een correct beleid. Hopelijk houdt niemand hier blijvende letsels aan over.”

Parlementslid Theo Francken vreest op Twitter dat Mahdi de hongerstakers individueel zal regulariseren op medische gronden, in plaats van een collectieve regularisatie. “Het is veel belangrijker dat geen mensen sterven dan dat de regering wel of niet valt”, zei Mahdi in een interview met VRT volgens Francken. In een reactie ontkent Mahdi dat de illegalen papieren zijn beloofd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Illegalen stoppen met hongerstaking”

Plaats een reactie

Delen