Tel Aviv. Foto Shutterstock

Tel Aviv. Foto Shutterstock

Uncategorized

Israël eist gps-coördinaten van terugkeerders om verplichte quarantaine na te gaan

Simon Segers

Omwille van een stijgend aantal besmettingen met de deltavariant vragen de Israëlische autoriteiten inwoners om hun locatiedata te delen. Zo kan de verplichte quarantaine gecontroleerd worden.

Reizigers die terugkeren naar Israël uit rode landen moeten verplicht een week in quarantaine. Zij krijgen allen een link via sms, waarmee ze met een klik hun gps-coördinaten doorsturen naar de autoriteiten. Wie de link niet opent, mag zich aan een politiecontrole verwachten. Verder zal de luchthaven in Tel Aviv voortaan alleen nog toegankelijk zijn voor reizigers. Begeleiders zullen voortaan buiten de vertrekhal moeten wachten.

Deltavariant

Israël neemt nieuwe maatregelen omwille van de deltavariant. Sinds het begin van de maand is het aantal nieuwe gevallen blijven stijgen. Zo werden gisteren 1.398 nieuwe besmettingen geregistreerd, hoewel er geen nieuwe overlijdens waren. Ongeveer 57 procent van de Israëli’s is volledig gevaccineerd, maar dit is al sinds begin juni het geval. De vaccinatiecampagne in het Aziatische land kende een sterke start, maar begon reeds eind maart af te vlakken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Israël eist gps-coördinaten van terugkeerders om verplichte quarantaine na te gaan”

  1. Waarom deze maatregelen? Meeste ouderen en zwakkeren zijn volledig gevaccineerd. Deze vaccins zorgen dat men niet meer ernstig ziek word of overlijd. Of werken die vaccins niet ?

Plaats een reactie

Delen