Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

Jan Jambon: “Tegen 1 september moet het normale leven zo veel mogelijk terug zijn”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maakt zich sterk dat tegen 1 september vrijwel alle coronamaatregelen kunnen worden afgeschaft. “Tenminste, als de cijfers zo blijven evolueren als nu”, houdt hij een slag om de arm in VTM Nieuws.

“Op het Overlegcomité van 16 juli moeten we kijken hoe de maatregelen die nog gelden stilaan afgebouwd kunnen worden”, aldus Jambon.“We moeten met twee woorden spreken, maar als de cijfers van ziekenhuisopnames en de vaccinatie blijven evolueren zoals nu, dan moet 1 september mogelijk zijn.”

“Het nachtleven moet inderdaad tegen 1 september kunnen, alleen moeten we daar wel kijken welke modaliteiten rond vaccinatie of testen nodig zijn”, gaat Jambon verder. Ook het sluitingsuur in de horeca moet volgens hem op de schop. “Of het nu 1 augustus of 1 september is, dat zou toch ook moeten veranderen.”

Verder moet ook een vol voetbalstadion weer mogelijk zijn vanaf 1 september. “Vanaf 1 augustus kunnen 5.000 mensen naar buitenevenementen, maar voetbalstadions die kunnen compartimenteren en toegangscontrole doen met verschillende ingangen, zullen waarschijnlijk meer toeschouwers kunnen toelaten.”

Vaccinatiecampagne

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) had 11 juli naar voren geschoven als de dag waarop alle volwassen Vlamingen een eerste keer gevaccineerd zouden zijn, maar dat blijkt niet meer haalbaar. “We hadden gedacht meer vaccins te krijgen van Johnson & Johnson”, legt Jambon uit. “Maar op 11 juli zal iedereen wél uitgenodigd zijn. Bovendien: eind juli zal 80 procent van de Vlamingen een tweede prik gekregen hebben. Ik denk dat dat een erg hoog cijfer is: Vlaanderen spant de kroon op dat vlak. Bovendien zullen we vanuit Vlaanderen straks ook pleiten dat 12- tot 16-jarigen ook deze zomer gevaccineerd kunnen worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Jan Jambon: “Tegen 1 september moet het normale leven zo veel mogelijk terug zijn””

  1. Madame Blanche iheeft kristallen bol net uit de afwasmachine gehaald en bij inkijk blijkt dat in tegendeel al die naar het buitenland op vacantie trok massaal de Delta variant importeren bij terugkomst. In de herfst valt een explosie aan Corona te verwachten

Plaats een reactie

Delen