Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Binnenland politiek

Zaak-Jürgen Conings: baas militaire inlichtingendienst moet opstappen

Anton Schelfaut

Generaal-majoor Philippe Boucké moet opstappen als baas van de militaire inlichtingendienst ADIV. Dat meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in een persbericht. Hij wordt vervangen door vice-admiraal Wim Robberecht.

“Generaal-majoor Boucké heeft in het tijdbestek dat hij de dienst geleid heeft al zijn energie gestoken om de jarenlange gekende problemen op te lossen”, zo staat te lezen in het persbericht van minister Dedonder. “De complexiteit van de problemen, versterkt door de gebeurtenissen van de voorbije weken, hebben het hem onmogelijk gemaakt te slagen in zijn opdracht.” 

“In het belang van onze Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid heb ik samen met de Chef Defensie beslist een nieuwe chef van de ADIV aan te duiden”, aldus Dedonder. “Dat was geen eenvoudige beslissing en ze werd niet lichtzinnig genomen, maar was nodig om de rust rond de ADIV te laten terugkeren.”

“Moeilijke omstandigheden”

Volgens de minister hebben de herhaaldelijke hervormingen het de laatste jaren niet gemakkelijk gemaakt voor de medewerkers van ADIV. “De gebeurtenissen van de voorbije weken komen daar nu nog bovenop. Ik weet echter dat deze mensen elke dag het beste van zichzelf geven, en ik wens ze daar in deze moeilijke omstandigheden ook voor te bedanken. Het personeel heeft recht op een goed functionerende dienst, en de aanpassingen die we voor ogen hebben, moeten hiertoe bijdragen. Dit zal ten goede komen van het uiteindelijke doel, namelijk het versterken van de veiligheid van ons land.”

Vice-admiraal Wim Robberecht, die midden augustus de leiding overneemt, zal zich eerst concentreren op de operationele werking van de ADIV. Daarna zal hij een transitieteam samenstellen dat noodzakelijke aanpassingen moet doorvoeren teneinde de werking van het ADIV te verbeteren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Zaak-Jürgen Conings: baas militaire inlichtingendienst moet opstappen”

Plaats een reactie

Delen