Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Cultuuroorlog

Amerikaanse sergeant-majoor krijgt kritiek voor tweet “belang diversiteit” vlak voor explosie in Kaboel

Simon Segers

Michael Grinston, de sergeant-majoor van het Amerikaanse leger, plaatste kort voor de explosies nabij de luchthaven van Kaboel een tweet waarin hij het belang van diversiteit in het leger onderstreepte. Hij ontvangt hiervoor veel kritiek op sociale media. “Beschamend”, reageerde een voormalige marinier

Bij de explosies nabij de luchthaven van Kaboel kwamen in totaal 13 Amerikaanse militairen om het leven. Enkele uren voordien plaatste Grinston nog een bericht op Twitter: “Diversiteit is een getal – zijn er mensen aanwezig die niet op jezelf lijken of anders denken? Inclusie gaat over luisteren naar deze mensen en hen ook waarderen. #WomensEqualityDay herinnert ons dat we slimmer en dodelijker zijn wanneer we samenkomen als een hecht, inclusief team. Dat is wat onze waarden van ons vragen.”

“Elke doodskist is hetzelfde”

Grinston focuste zich tijdens zijn carrière vooral op de training van soldaten volgens Fox News. De sergeant-majoor kreeg veel kritiek te verduren voor zijn tweet. Zijn prioriteiten worden in vraag gesteld omwille van de gevaarlijke situatie in Afghanistan. Jessie Jane Duff, een voormalige marinier, reageerde: “Ik ben zeker dat ze er niet zoals u uitzagen, sergeant-majoor. Elke in een vlag gehulde doodskist ziet er hetzelfde uit. We hebben een crisis in Afghanistan en dit is uw tweet? Beschamend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Amerikaanse sergeant-majoor krijgt kritiek voor tweet “belang diversiteit” vlak voor explosie in Kaboel”

Plaats een reactie

Delen