Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Biden boos op Republikeinen die mondmaskerplicht blokkeren

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse president Joe Biden (Dem.) heeft dinsdag uitgehaald naar Republikeinse gouverneurs die mondmaskerplicht in hun staat verbieden. Biden wil dat de Republikeinen “uit de weg gaan” van bedrijven en scholen die mondmaskers willen verplichten.

“We hebben leiderschap nodig van iedereen en als sommige gouverneurs niet bereid zijn om het juiste te doen om deze pandemie te verslaan, dan moeten ze bedrijven en universiteiten die het juiste willen doen toestaan om het te kunnen doen”, zei Biden. “Ik zeg tegen deze gouverneurs, help alstublieft. Als jullie niet gaan helpen, ga dan op zijn minst uit de weg van mensen die proberen het juiste te doen. Gebruik jullie macht om levens te redden.”

Verschillende Republikeinse staten, in het bijzonder Florida en Texas, hebben de mondmaskerplicht in scholen, universiteiten of bedrijven verboden. Biden viseerde de gouverneurs van Florida, Ron DeSantis (Rep.), en Texas, Greg Abbott (Rep.).

De Amerikaanse president noemde de regels in Texas “extreem”, omdat scholen daar beboet kunnen worden als ze mondmaskers verplichten. Ook worden Texaanse staatsinstellingen verboden om het vaccin te verplichten. In Florida zijn mondmaskers in de hele staat optioneel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen