(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Britse politie wil haatmisdrijven verslaan met regenboogauto’s

Pieter Van Berkel

De politie van Cheshire heeft haar politiewagens beschilderd met pride-regenbogen om online haatmisdrijven te bestrijden. Men hoopt op die manier “vertrouwen te geven aan onze LGBT+-gemeenschap”.

Volgens de politie zijn de kosten voor het verven van de ‘haatmisdrijfauto’s’ minimaal. De actie zou daarentegen wel degelijk een “enorme” impact hebben op de gemeenschap. “De auto’s zijn er in de buurt tijdens de normale politiepatrouille om hen te laten zien dat we willen dat zij zich melden”, zegt adjunct-korpschef Julie Cooke.

De actie volgt op een verdubbeling van het aantal meldingen van haatmisdrijven tegen holebi’s in het algemeen en transgenders in het bijzonder. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel auto’s er precies beschilderd zullen worden.

Volgens critici zou de politie zich beter concentreren op echte problemen, zoals messencriminaliteit. Ook zou de politie zich belachelijk kunnen maken en het respect kunnen verliezen van burgers, klinkt het nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Britse politie wil haatmisdrijven verslaan met regenboogauto’s”

  1. Kan men dit niet verplichten in moslimlanden om het goeie voorbeeld te geven wat betreft tolerantie tegenover een anders geaarde. Het aanvaarden zou een voorwaarde moeten zijn om alhier te verblijven. Mohammedanisme is voor de ganse maatschappij nefast en had nooit mogen erkend worden als godsdienst in ruil voor olie in 1974.

  2. Mensen toch, wat bezielt die idioten eigenlijk om zo’n beslissingen te nemen. Mijn inziens verergert ge dit alles. Denken die achterlijken dat wij kleuters zijn. Ge moet als flik maar in zo’n kleurboek rondrijden, ze lachen hun vierkant uit, wedden. Bij mij heeft zoiets nul komma nul respect 🤮🤮🤮.

  3. Haha, nu mogen ze voor de inheemse bevolking ook hun respect vergeten… Lekker stoere agenten in een regenboog auto!
    Als ze toch bezig zijn mogen ze het uniform ook aanpakken, de mannen een rokje en waarom niet een regenboogoutfit en een tiara?
    En in plaats van een knuppel zouden ze beter een toverstaf op uniform bevestigen, dan toveren ze de misdaad weg ipv de kans op geweld!

  4. Ik heb de indruk dat de beleidsmakers aan de psychedelische middelen zitten. Dit geeft veel kleuren in het hoofd, maar ook niet meer dan dat.

    De politie wordt met de dag belachlijker gemaakt en de andere zware misdrijven (verkrachtingen, mishandeling, overvallen, moord, ….) worden stiefmoederlijk behandeld. De zware (en andere) criminelen lachen met de politie en doen gewoon verder want ze worden toch niet gestraft.

    Waarom lopen alle politiekers niet rond in een veelkleurig kleed. Misschien krijgen ze dan terug respect?

Plaats een reactie

Delen