Israëlische bombardementen op de stad Rafah in mei - Afbeelding: Shutterstock

Israëlische bombardementen op de stad Rafah in mei - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Gazastrook: opnieuw Israëlische bombardementen na protestactie Palestijnen

Niels Geerinck

De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw bombardementen in de Gazastrook uitgevoerd. Dat gebeurde zaterdagavond nadat Palestijnen eerder die dag in de grensregio protesteerden. Bij die protesten zouden Hamasleden aanwezig zijn geweest die provoceerden via “brandballonnen”, aldus de Israëlische defensie.

Volgens een officiële mededeling van het Israëlisch leger waren een militaire basis en een tunnel van Hamas de doelwitten van de bombardementen. Verder spreekt de woordvoerder van Defensie ook over de “brandballonen” die hij een “doelbewuste tactiek van Hamas” noemt. “Dit is om Israëlische burgers te terroriseren”, aldus de Israëlische defensie.

Volgens Palestijnse bronnen raakten zaterdag 11 Palestijnen gewond bij confrontaties met Israëlische militairen in het grensgebied, tijdens een protestactie. Palestina en Israël vochten in het voorjaar een bloedig conflict uit waarbij raketaanvallen door beiden werden uitgevoerd, ook in het kielzog van burgerprotesten. Volgens officiële bronnen lieten er toen 255 Palestijnen het leven. In Israël waren er 13 doden te betreuren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Gazastrook: opnieuw Israëlische bombardementen na protestactie Palestijnen”

Plaats een reactie

Delen