Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Groen-voorzitter Almaci laakt Vlaams klimaatbeleid: “Eindelijk eens moedige keuzes maken”

Anton Schelfaut

Tijdens het traditionele zomerweekend van haar partij heeft Groen-voorzitter Meyrem Almaci uitgehaald naar de Vlaamse regering. “We moeten eindelijk eens moedige keuzes maken op vlak van milieu en klimaat”, klinkt het.

Almaci ging tijdens haar speech uitgebreid in op de klimaatcrisis. Ze verwees onder meer naar de watersnood in Wallonië en het internationaal klimaatrapport van het IPCC. “De tijd van palaveren is voorbij. (…) Het goede nieuws is dat de oplossingen voor handen liggen, het is alleen een kwestie van politieke wil.”

Volgens Almaci gaat de federale regering voor een omslag naar een “écht groen beleid”, maar ontbreekt het de Vlaamse regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) aan ambitie. “In het Vlaams gewest lopen we hopeloos achter op de realiteit. De afgelopen 17 jaar misten we in onze rijke en welvarende regio doelstelling na doelstelling.”

“Het geweeklaag vanuit de Vlaamse regering over draagvlak en haalbaarheid is volledig naast de kwestie en lijkt meer op een uitvlucht om de verantwoordelijkheid niet te nemen”, hekelde Almaci. “Wat een opluchting zou het zijn mocht de Vlaamse regering eens benadrukken wat er allemaal kan, in plaats van steeds weer onder de lat te duiken. Zeggen wat allemaal niet kan, daarvoor doe ik niet aan politiek.”

Het 3M-dossier noemt Almaci de perfecte illustratie. “In Vlaanderen moeten we eindelijk eens moedige keuzes maken op vlak van milieu en klimaat. Onze eigen wetten volgen en de gezondheid en veiligheid van onze burgers vooropzetten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

23 gedachten over “Groen-voorzitter Almaci laakt Vlaams klimaatbeleid: “Eindelijk eens moedige keuzes maken””

  1. Alles kan als je in een dogmatische droomwereld leeft zoals de geitewollesokken… Maar als je weet dat je dure CO2 vervuilende gascentrales zal bouwen, de elektriciteitsprijs omhoog zal drijven omdat je WEER eens subsidies nodig zal hebben om de boel rendabel te houden dan beseffen realistische partijen dat dit een zoveelste slag in het gezicht van de bevolking is…

  2. Ja doe dat voor een keer maak eens duidelijke keuzes , maar keuzes die de gewone burger geen geld kosten , hoe kan u dit over uw lippen krijgen wetende dat uw politiek beleid mee aan de basis ligt van de vele problemen op het vlak van vervuiling , kijk naar 3M mag de burger weten in welk bedrijf u een zitje heeft in de beheerraad en mee langs de kassa loopt om wat te doen te zwijgen en zorgen voor een doofpotoperatie , zoiets is deontologisch niet verantwoord maar jullie doen het allemaal dus hoe kan men dan van u iets goed verwachten zonder dat er bedrog in het spel is jullie zitten er allemaal tot je nek in en zinken steeds verder

  3. onze welvaart en gezondheid zou pas fel verbeteren als we al dat vreemd gespuis uit ons Vlaanderen zouden kunnen zetten,dat maakt ons zeer ongelukkig en onveilig,almaci mag dan ook weg.Zuhal moet voet bij stuk houden ,zij is minister en beslist over de welvaart van de Vlamingen,die groene glascontainer niet.Zij zou beter zwijgen want Zwijndrecht wordt door groene nietsnutten geregeerd,dromreige geitewollensokkers die de miljoenen van 3M hebben opgesoupeerd en rijkelijk hebben gefeest op kosten dan van de Zwijndrechtse bevolking,hoe laf , hypocriet en vals kun je zijn,typisch voor de groene lilliputters

  4. Daar zegt Almaci nog eens iets ,de veiligheid van onze burgers .Als er een partij is die onze burgers in gevaar brengt zijn het zij wel met hun open grenzen beleid .Dan praten we nog niet over het kostenplaatje ,waar gaat Groen deze massa geld halen .Dat voelen we ondertussen nu al aan de kassa .En dan nog is hun verzinsels te belachelijk voor woorden ,dit landje wil de voortrekker zijn van klimaat ,je vind het nog niet op de wereldkaart bende sukkels .De Chinezen gaan nog meer uitstoten en hoeveel andere grote landen .Het gaat alleen de mensen hier veel geld kosten en vele gaan het met minder moeten doen .Groen staat in de top van de slechtste partijen van het land .Als de mensen hun ogen nu nog niet opengaan zijn we een vogel voor de kat

  5. Paardenbril visie, met alle mogelijke gevolgen vandoen. Een evenwichtige visie hebben die nog nooit gehad. Ze schaffen kernenergie af, en de prijzen swingen de pan uit. We krijgen Russisch gas en de Gasprijzen stijgen. In dit land lopen veel politieke idioten rond. Nog efkes en we zijn Wit-Rusland met De Croo als dictator. We betalen de hoogste belastingen (die onrechtstreeks nog blijven stijgen zoals benzine en diesel) en krijgen er chaos voor in de plaats. Armoede stijgt in dit land, en ze blijven die maar importeren met de ideologie van de vrede die alleen oorlog voert.

  6. Almaci weet dat ook!Ten andere in de regering Verhofstadt zaten de Groenen mee aan de knoppen waarschijnlijk is dat de periode van verloren tijd waarover zij het heeft (17)j)maar daar fietst de Groene diva handig omheen .Wat de watersnood in Wallonië betreft vergeet zij ook te vermelden dat de stuwdam in Eupen de grote ramp veroorzaakt heeft ,deze had een ecologist als voogdij mininster. Men zou van ecologisten verwachten dat ze toch zo maar niet de dam openzetten gezien ze cracken zijn in waterbeheersing! Wat domme lultrees…Geen wonder dat Versteylen zich uit Agalev terug getrokken heeft toen de Amlac’is en Calvo’s en Duwa’s hun opwachting begonnen te maken in de groene partij!Hij zag de bui wel hangen en wou met die bende geen uitstaan hebben! Toen gingen de idealisten en kwamen de opportunisten nietwaar Almaci!

  7. Politiekers en journalisten die het over moedige beslissingen hebben willen in feite zeggen dat de beslissing tegen de wil van de bevolking is. Ze beschouwen zichzelf superieur en de kiezers als een bende domme noodzakelijkheden. Groen zou zich beter eens afvragen waarom ze zoveel aversie oproepen en gewoon lachwekkend zijn.

  8. Juist, al de andere problemen zijn er van afgeleid ; ondervoeding, gewelddadige territoriale conflicten wegens beperkte leefruimte (bvb Zionisten versus Palestijnen” , vervuild leefmilieu, woke vernietiging der kernwaarden etc…

  9. Eco-fascisme is een gifGroene opgeblazen kikker die wel kwaakt, springt en spartelt om vruchteloos indruk proberen te maken maar daar blijft het dan ook bij. Alarmerend is wel dat onderwijzend personeel vaak die gifGroene dogma’s der Groene woke-Kerk aan onze telgen dwangvoedert zo te horen naar wat scholiertjes hierover ter zake bazelen.

  10. Kan iemand de Groenen eens de laatste wetenschappelijke inzichten bezorgen? Ten eerste is CO2 slechts in beperkte mate een broeikasgas, ten tweede is het dat maar in de mate dat het IR-straling absorbeert. En daarvan is de verzadigingsgraad bijna bereikt. Met andere woorden, de menselijke CO2-uitstoot uit het verleden heeft wel voor opwarming gezorgd, maar toekomstige uitstoot zal geen effect meer hebben op de opwarming. Terwijl CO2 wel degelijk ook zijn voordelen heeft: het is gasvormige meststof voor planten, met een vergroening van de planeet en beter oogsten tot gevolg. We hebben meer, niet minder CO2 nodig.

  11. Sorry volledig eens dat we met teveel mensen op deze planeet zijn , maar uw cijfers kloppen niet . In 1950 waren we met 4 miljard mensen en vandaag met 7.8 miljard. Vanaf nu krijgen we echter pas een echt probleem waarover klimaatexperten niet praten . China laat zijn maximum van twee kinderen politiek per familie los en de Chinezen mogen nu drie kinderen per gezin hebben. De reden zou zijn om de kost van de vergrijzing op te vangen .
    Nu gaan de cijfers pas exponentieel !!!

Plaats een reactie

Delen