(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Indiaas politicus roept op tot geweld tegen christenen

Sonja Dahlmans

Tijdens een betoging van de hindoenationalistische Bharatiya Janata Party in de Indiase staat Chhattisgarh heeft de lokale partijvoorzitter, Amit Sahu, opgeroepen tot geweld tegen christenen. “Laten wij hen uit de kerken sleuren en bekeringen tot elke prijs voorkomen”, klonk het.

Er waren ongeveer 500 mensen aanwezig bij de betoging in de staat Chhattisgarh. De politie in de staten waar de zogenaamde anti-bekeringswet geldig is, die ertoe dient het hindoeïstische geloof te bewaren, heeft een brief doen rondgaan waarin agenten wordt gezegd christenen in de gaten te houden. De anti-bekeringswet zorgt vaak voor valse beschuldigingen, zonder enige bewijsvoering, om antichristelijke sentimenten te voeden of te rechtvaardigen. Ook vindt er intimidatie en geweld tegen christenen plaats onder de paraplu van de anti-bekeringswet. De angst leeft bij de christelijke minderheid dat publieke betogingen zoals die van 3 augustus het geweld tegen hen zullen doen aanwakkeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Indiaas politicus roept op tot geweld tegen christenen”

  1. Eindelijk een hindoe die inziet dat het de christenen zijn die andere religies verstikken en de wereld in brand steken. Laten wij hem en zijn geloofsgenoten veel meer moslims toewensen ! 🙂

  2. Oproep tot geweld.
    Het Joods-Christelijk erfgoed moet er aan. En wat komt er in de plaats ?
    Een degelijk alternatief heeft geen geweld nodig. Geweld en machtsmisbruik is kenmerkend voor dictatuur. Mensonterend.

  3. Mahatma Gandhi was een grote uitzondering in een zeer gewelddadige en bijzonder onrechtvaardige maatschappij, was geen emanatie van het Hindoeïsme, tot spijt van wie het benijdt en van de dromers van ’68.Zijn moordenaars waren geen moslims, maar hindoes.
    15 Augustus,,nationale feestdag ,zal het “Bharat mata ki jay”weer klinken in de straten van het zo vredelievend India…
    Be careful…

Plaats een reactie

Delen