Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Internationale autodieven en -zwendelaars opgerold door Leuvens gerecht

Wijnand Meeus

Het Leuvense gerecht heeft afgelopen voorjaar een bende internationale autodieven en -zwendelaars opgerold. In april en mei vonden in totaal dertien huiszoekingen plaats in België en Nederland. Daarbij werden in totaal acht verdachten opgepakt. Vijf onder hen zitten momenteel in voorlopige hechtenis in België, twee anderen zitten in Nederland in afwachting van hun uitlevering naar België.

Spilfiguren in de organisatie bleken een 50-jarige man uit Evere en een 53-jarige Duitse man uit Roosdaal, die de hele trafiek naar het Afrikaans continent organiseerden en faciliteerden. De twee werkten daarvoor samen met verschillende groepen autodieven in binnen- en buitenland. De dieven gingen tewerk aan de hand van zogenaamde ‘keyless’ diefstallen. Daarbij onderscheppen de dieven via een elektronisch systeem het signaal van de autosleutel. Daarna kunnen ze dan vanop afstand de wagen openen en opstarten. Tijdens het onderzoek kon de politie 47 wagens terugvinden die door de organisatie werden gestolen. Die wagens waren afkomstig uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Op 28 april viel de Leuvense federale gerechtelijke politie binnen op adressen in Evere, Roosdaal, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Gillis, Haacht, Sint-Pieters-Leeuw, en Bonheiden. Daarbij pakte ze zes verdachten op, onder wie de twee hoofdverdachten. Een dag later werden dan ook nog bijkomende huiszoekingen gedaan in Koekelberg, waar opnieuw een gestolen wagen werd aangetroffen. Op 3 mei volgden nog twee arrestaties in Nederland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen