Brussels Airport. Foto Shutterstock

Luchthaven Zaventem, Shutterstock

Uncategorized

Luchtvaartsector vraagt verlenging van steunmaatregelen

Wijnand Meeus

De luchtvaartsector in België doet een oproep naar de Vlaamse, federale en Brusselse minister voor Werk, respectievelijk Hilde Crevits (CD&V), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Bernard Clerfayt (Défi), om de steunmaatregelen voor de coronacrisis te verlengen. Deze lopen af op 30 september.

Brussels Airport is in België goed voor 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs. Daarmee is het de tweede grootste economische motor van het land. “De brede luchtvaartsector is nog niet voldoende hersteld van de coronacrisis”, klinkt het bij gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka Hans Maertens. “De luchthaven draait nog steeds op minder dan de helft van het normale passagiersaantal. Daarom vragen we de steunmaatregelen specifiek voor deze sector te verlengen tot na 30 september. We hopen dat onze vraag goed is aangekomen bij de verschillende ministers.”

Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) zegt dat het nog onduidelijk is welke oplossing er zal geleverd worden. Eventueel zou het gehele systeem van de tijdelijke werkloosheid een verlenging krijgen. Anders wordt er gekeken of dat enkel voor de luchtvaartsector mogelijk is. “De onderhandelingen daarover lopen”, zegt Dermagne. “Mijn kabinet bekijkt wat mogelijk is. Er is een advies ingewonnen bij de Nationale Arbeidsraad, vervolgens zal de regering zich daarover uitspreken. Maar wat zeker is, is dat we de sector zullen blijven steunen tot dat de internationale luchtvaartregels opnieuw dezelfde zijn als voor de coronacrisis.” De beslissing volgt begin september.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen