Een rechtbank. Foto Shutterstock.

Een rechtbank. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Marc V.H. krijgt celstraf en boete voor racisme

Ruben Notteboom

De Leuvense correctionele rechtbank heeft Marc V.H. veroordeeld tot acht maanden cel, een schadevergoeding en een geldboete van 800 euro, omdat hij racistische uitspraken zou gemaakt hebben in een supermarket. Daarnaast zou hij racistische Facebookposts geplaatst hebben.

Op 16 oktober 2019 ging Marc V.H. naar de Match in Leuven. Hij maakte naar verluidt een opmerking over de hoofddoek van Yamina H., die met haar zus Chayma ook aan het winkelen was. De twee spraken hem vervolgens aan over de opmerking, waardoor een discussie ontstond.

Marc V.H. maakte racistische uitspraken tijdens discussie

Tijdens de discussie zou hij opmerkingen hebben gemaakt, zoals dat ze terug naar hun land moesten vertrekken. Twee medewerkers van de winkel kwamen tussen de twee partijen. Ze moesten allemaal de winkel verlaten. Op de parking zou de discussie dan verdergezet zijn.

Marc V.H. werd echter gefilmd en de beelden werden op Facebook geplaatst. Hij kreeg, ondanks zijn excuses, een vlaag van kritiek. Er werd klacht ingediend en de politie opende een onderzoek. Volgens de politie plaatste hij regelmatig racistische opmerkingen en posts op Facebook die als racistisch kunnen beschouwd worden.

Zwaar strafrechtelijk verleden

Tijdens zijn verhoor verontschuldigde hij zich ook meerdere malen, maar hij was niet aanwezig op zijn proces. Marc V.H. kwam vroeger al vaker in aanraking met het gerecht en werd onlangs voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Dit woog zwaar door in het vonnis. Hij krijgt een gevangenisstraf, een boete en moet een schadevergoeding betalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Marc V.H. krijgt celstraf en boete voor racisme”

  1. De Croo (de papa, niet het geile zoontje) heeft Vlaamsnationalisten ooit mentaal gehandicapten genoemd. Krijgt die nu ook een gevangenisstraf, een boete en een schadevergoeding?

Plaats een reactie

Delen